Çağlayan: Olimpiyatlardaki Dünya Çocuklarını Görünce Ülkem Adına Gurur Duydum

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkçe Olimpiyatları'nda dünyanın çeşitli ülkelerinden çocukları görünce Türkiye adına gurur duyduğunu belirtti.

Çağlayan dünyanın çeşitli ülkelerindeki Türk okullarında yetişen çocukların gelecekle Türkiye’nin adeta misyoneri gibi çalışacağını kaydetti.

Çağlayan, Mersin'in Erdemli ilçesinde, Özel Erdemli Yıldırımhan İbrahim Gül İlköğretim Okulu'nun yeni binasının açılış törenine katıldı.

“Böylesine mükemmel, güzel ve modern bir okul beklemiyordum” diyerek sözlerine başlayan Çağlayan "Yapandan da yaptırandan da Allah binlerce kez razı olsun. Vatandaşımızın kendi bilinci, özverisi ile yapmış olduğu hayırların en hayırlısı olan bir işi gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

Kendisinin, milletvekillerinin, belediye başkanlarının burada olmasının bu işe Türkiye olarak verilmiş olan bir desteğin göstergesi olduğunu dile getiren Çağlayan, “Bundan 8 ay önce Türkiye’nin en büyük Çocuk Akademisi olan Özel Yıldırımhan Gülcihan Memiş Çocuk Akadamisi'nin açılışı nedeniyle Mersin’de bir araya gelmiştik. Bu okul töreninde demiştim ki öyle bir alkışlayın ki bu alkışlar ta Muş’tan duyulsun. Şimdi de burada değerli kardeşimiz Yüksel Gül’ü rahmetli babası İbrahim Gül adına Erdemli’nin ilk özel okulunu yaptırmasında dolayı sizi öyle bir alkışa davet etmek istiyorum ki yedi düvel duysun. Kendisini yürekten kutluyorum. Yüksel Gül kardeşimin başlatmış olduğu hayırda Mersin’deki bir çok insanda peşinden gelecek. Rahmetli babasının ebedi olarak amel defterini açık bırakacak ve her zaman rahmetli minnetle anılmasını sağlayacak” diye konuştu.

3 yılda gittiği 150’den fazla ülkede Türk işadamlarının yaptığı okulları ziyaret etmekten şeref ve onur duyduğunu vurgulayan Çağlayan şöyle devam etti: “Bu okulları her gördüğümde Türk olmaktan ve bu ülkenin bir vatandaşı olmaktan iftihar ettim. Çünkü dünyanın her yerinde bir birinden kaliteli, birbirinden özel mahiyette olan bizim şanlı şerefli İstiklal Marşımız okutuluyor. Bu okulların her birinde şanlı şerefli ay yıldızlı bayrağımız dalgalanıyor. Bu okullarda dünyanın her bölgesinden gelmiş ırkı, dili, inancı ne olursa olsun bir çok insan Türkçeyi öğreniyor."Katıldığı Türkçe olimpiyatlarında ise örf, adet ve geleneklerimiz ile dilimizi ve inancımızı ezberlemiş dünya vatandaşlarını görünce ülkenin geleceği adına bir kez daha iftihar ettiğini anlatan Çağlayan “Çünkü bugün bu Türk okullarında okuyan bu gençler, yarın ülkelerinin bakanları, başbakanları, cumhurbaşkanları olacaklar. Bu insanlar hangi ülkeye mensup olursa olsun Türk dostu, Türkiye dostu adeta Türkiye’nin bir misyoneri gibi çalışacaklar. Böyle bir hizmete bunu yapanlara Allah razı olsun denir” diye konuştu.

Cihan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mustafa Cerit ise, Erdemli Yıldırımhan İlköğretim Okulunun 1997 yılından bu yana Erdemli'de hizmet verdiğini kaydetti.

Bugün ise yeni binasının açılışını hep birlikte yaptıkların ifade eden Cerit, “Biz burada vatan ve millet aşığı çocuklar yetiştirmek için tüm gücümüzle gayret gösteriyoruz. Okulumuz Erdemli'nin erdemli insanlarına artık yeni binasında daha modern ve daha iyi bir eğitim imkanı sunacak" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından babası adına okulu yaptıran Yüksel Gül ve katkıda bulunan diğer hayırseverlere Bakan Çağlayan tarafından teşekkür plaketi verildi.

Açılış kurdelesini ise Bakan Çağlayan, Mersin Milletvekilleri Prof. Dr. Nebi Bozkurt ile Ali Öz, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe ve okulun yapılmasına katkıda bulunanlarla birlikte kesti .