Filyos’ta Giyim, Tel Kırma ve Nakış Kursunun Sergisi Açıldı

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos Beldesinde, İlçe Halk Eğitim Müdürlüğünce 3 ay önce açılan giyim, tel kırma ve nakış kursunun sergi açılışı gerçekleştirildi.

Filyos’ta Giyim, Tel Kırma ve Nakış Kursunun Sergisi Açıldı
Filyos Beldesinde, İlçe Halk Eğitim Müdürlüğünce 3 ay önce açılan giyim, tel kırma ve nakış kursunun sergi açılışı gerçekleştirildi.

Serginin açılışına; Çaycuma İlçe Halk Eğitim Müdürü Necmi Güneş, İlçe Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Özkan Yıldırım, Filyos Belediye Başkan Yardımcısı Selami Köktürk, Seçil Şanlı İlköğretim Okulu Müdürü Cüneyt Yalçınkaya, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Kurdele kesiminden önce konuşma yapan İlçe Halk Eğitim Müdürü Necmi Güneş, kursiyerlerin 3 ay gibi kısa bir sürede yaptıkları el emeği göz nuru işlemelerin güzel ve şahane olduğunu belirterek emeğini bu işe veren kursiyerlere teşekkür etti. Daha sonra açılış kurdelesini İlçe Halk Eğitim Müdürü Necmi Güneş ile Filyos Belediye Başkan Yardımcısı Selami Köktürk’le beraber keserek, sergiyi gezdiler. İlçe Halk Eğitim Müdürü Necmi Güneş, tel kırma ve nakış işleme kursuyla verdiği açıklamada Filyos Beldesinin kendisine özgü bir belde olduğunu ifade ederek, Halk Eğitim olarak da Filyos’un özel bir yer olduğunu belirtti.

Güneş, “Halk Eğitim Müdürlüğümüz olarak her yaştan insanımıza beceri kazandırmakla beraber bayanlarımıza daha da önem veriyoruz. Bu günü geleceğe taşıyacak olanlar bayanlardır. Görüyoruz ki kadınlarımızın ne kadar marifetli olduklarını bizler görüyoruz ki onlar gerçekten bu işi başarıyorlar. Belediye Başkanımızın katkıları ve destekleri il bu faaliyetlerimizi yürütmüş bulunmaktayız. İleriki yıllarda daha kapsamlı projelerimiz olacak” dedi.

Filyos Belediye Başkan Yardımcısı Selami Köktürk ise İlçe Halk Eğitim Müdürü Necmi Güneş’e bu imkanı Filyos’a verdiklerinden dolayı teşekkür etti ve Filyos Belediyesi olarak da her zaman destek vereceklerini belirtti.

Kurs Öğretmeni Ferhunde Uzun da Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’a kendilerine bu imkanı verdiklerinden ötürü teşekkür etti. Daha sonra İlçe Halk Eğitim Müdürü Necmi Güneş ile kursiyerler hatıra fotoğrafı çektirdi .
Kaynak: İHA