Keskin, Esnaf Ziyaretlerini Sürdürdü

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, esnafın bağlı bulundukları odalar ile sürekli bağlantı halinde olmasını istedi.

Keskin, Esnaf Ziyaretlerini Sürdürdü
Keskin, beraberindeki oda başkanları ile birlikte İnönü Stadı karşısında, Doğu Garajı’nda, Sağlık Caddesi’nde ve Mehmet Buyruk Caddesi üzerindeki esnafı ziyaret etti. Keskin, "Önce Allah’ın yasağına, ondan sonra devletin yasağına uyacaksınız. Her ikisine de uyduğunuzda herhangi bir sıkıntı olmaz" diye konuştu.

Cadde üzerindeki taksi duraklarını ziyaret eden Keskin, taksici esnafının sorun ve taleplerini dinledi. Keskin, taksici esnafından trafik ve hizmet kurallarına uymalarını isteyerek, kendilerine yönelik herhangi bir haksız uygulamalara müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Esnafa, "Odalarınıza gidin, odalarınızla görüşün, sıkıntılarınız olduğu zaman odalarınızla irtibata geçin" diyen Keskin, "Eğer oda başkanlarınız sorunlarınıza çözüm üretmezse, bize başvurun" dedi.

Esnafın birbiriyle fiyatta değil, kalitede yarışması gerektiğini belirten Keskin, "Esnafın genetiğinde hileli mal yoktur. O nedenle önce kaliteye önem vereceksiniz. Değişim ve dönüşüme önem verin. İşyerlerini daha iyi dizayn ederek, hijyen kurallarına uyun" şeklinde konuştu.

Doğu Garajı’ndaki esnafı ziyaretinde, minibüs içerisinde bulunan yolculardan, şoförler ve işletmelerden bir sıkıntıları olup olmadığını soran Keskin, şoförlerden kesinlikle araç kullanırken sigara içmemelerini ve havalı korna kullanmamalarını istedi.

Vatandaşlarla da sohbet eden Keskin, araç kullananlarla ilgili şikayet üzerine, "Gazın yerine frene basan, frenin yerine gaza basan sürücüler yetiştiriliyor. Uygulamalarda hata yapılıyor. Bir kağıt parçası insanlara verilerek sokağa gönderiliyor. Boş arazide ise eğitim veriliyor. Sürücü eğitimleri ile ilgili taleplerimizi ilgili tüm bakanlıklara ve kurumlara gönderdik ve bu raporumuz dikkat çekti" diye konuştu.

Kaynak: İHA