İşadamı Akın İpek, Olimpiyat Çocuklarını Ağırladı

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'ye gelen öğrenciler, Koza İpek Holding'i ziyaret etti.

Öğrencilerle yakından ilgilenen Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, Türkçe’ye verdikleri değerden dolayı hem öğrencilere hem de öğretmenlerine teşekkür etti. Kendilerinin de bir üniversite kurma aşamasında olduğunu kaydeden İpek, öğrencileri yüksek öğrenimlerinde kuracakları üniversitede görmek istediklerini söyledi.

Ankara'da bulunan dünya çocuklarından bir grup, Koza İpek Holding'i ziyaret etti. Akın İpek tarafından ağırlanan öğrenciler, geldikleri ülkeler hakkında bilgi verdi. Aralarında Mozambik, Ukrayna, Güney Afrika, Romanyalı öğrencilerin bulunduğu heyetle yakından ilgilenen İpek, Türkçe Olimpiyatları'nın, dünya üzerinde Türkiye'nin ve Türkçe'nin daha doğru anlaşılması açısından önemli olduğunu kaydetti.

Türk okullarının bulunduğu ülkelerde Türkiye ile güzel bir köprü kurulduğunu ifade eden İpek, bu köprünün gelecek nesillere aktarılması için Türkçenin yaygınlaştırılmasının şart olduğunu ifade etti.

GÖNLÜMDE BİRİNCİSİNİZ
Olimpiyat öğrencileriyle tek tek sohbet eden İpek, günün anısına öğrencilere birer Cumhuriyet Altını hediye etti. Olimpiyat sonuçlarının tamamının henüz açıklanmadığını belirten İpek, "Hepiniz gönlümde birincisiniz." dedi.

Daha sonra Holding bahçesinde ağırlanan öğrencilere döner ikram edildi .