Hastanede Doktora Darp İddiası

Çorlu'da Devlet Hastanesi'nde görevli doktorlardan biri, görev yaptığı esnada bir hastanın sözlü ve fiili saldırısına maruz kaldığını öne sürdü.

Hastanede Doktora Darp İddiası
Çorlu Devlet Hastanesinde tek kardiyolog olarak görev yapan doktor 7 gün süreyle iş göremez raporu alınca hastane kardiyologsuz kaldı. İddialara göre Çorlu Devlet Hastanesi Polikliniklerinde cereyan eden olay şöyle gelişti.

Hastanedeki polikliniğinde bayan hastasını muayeneye hazırlanan kardiyoloji doktoru Fatih Çavdar (34) bu esnada odaya girip elindeki reçeteyi uzatarak ‘Bana psikiyatri servisinde reçete yazıldı buna bakacakmışsınız’ diyen H.U. (50) adlı hastaya ‘içeride hasta var, sıra alarak beklemeniz gerekiyor’ karşılığını verdi. İddialara göre doktorun bu sözüne sinirlenen H.U., doktora küfür ve hakaret ederek odadan ayrıldı. H.U. doktor Çavdar'ı hasta hakları birimine şikayet edince, kardiyolog Fatih Çavdar da H.U.'yu, kendisine hakaret edip, küfrettiği gerekçesi ile Devlet Hastanesi Başhekimliği ve Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğüne bilgi vererek Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne şikayet etti.

Doktorun kendisinden şikayetçi olmasına sinirlenerek yeniden hastaneye gelen H.U.'nun burada tartıştığı doktor Fatih Çavdar'ın boğazını sıktığı ve kafasını duvara vurarak darp ettiği iddia edildi. Hastane çalışanlarının araya girmesi ile hastasının saldırısından kurtulan doktor Fatih Çavdar'a yapılan kontroller sonucu 7 gün iş göremez raporu verildi.

Olayla ilgili olarak inceleme ve soruşturma başlatıldı .
Kaynak: İHA