Başkan Özgan'dan Kentsel Dönüşüm Bilgilendirmesi

Adana’nın Kozan ilçesinde, kentsel dönüşüm uygulaması kapsamına alınan Mahmutlu Mahallesi'nde, Belediye Başkanı Kazım Özgan bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Başkan Özgan'dan Kentsel Dönüşüm Bilgilendirmesi
Başkan Özgan, Mareşal Fevzi Çakmak Parkındaki toplantıda, mahalle sakinlerinin bazı art niyetli kişilerce uygulama hakkında yanlış bilgilendirilmelerinin önüne geçmek için vatandaşlara bilgi verip sorularını cevaplandırdı.

Özgan, kentsel dönüşüm uygulamasıyla özellikle depreme dayanıklı konutlar inşa edilmesinin planlandığını, vatandaşlara daha konforlu ve sağlıklı bir yaşam imkanı sunduğunu belirterek, bu yapılırken vatandaşların mağdur edilmemesi için gereken tüm önlemlerin de fazlasıyla alındığını hatırlattı. Özgan, “Ben sizler için bir adım attım. Benim Kozan'da evim de yok arsam da yok. Sizin yerinizde olsam, kabul ederim. Yarın pişman olursunuz ama iş işten geçmiş olur. Ancak özellikle yaşlı insanlarımızı yanlış bilgilendirerek, galeyana getirenler oldu. Herkesin evinin, arsasının, ağacının, duvarının değeri hesaplanacak ve fazlasıyla kendisine ödenecektir. Mülklerin değerinin gerçek değerler üzerinden ve fazlasıyla yapılacaktır" dedi.

Kentsel dönüşümün anlatıldığı toplantı sonrasında bölgede yaşayan vatandaşların istek ve talepleri doğrultusunda kentsel dönüşüm alanları belirlenirken, toplantı vatandaşların memnuniyetiyle tamamlandı.

Toplantıya, Mahmutlu Mahallesi Muhtarı Alper Hallaç, Yarımoğlu Mahallesi Muhtarı Servet Sert, Hacıuşağı Mahallesi Muhtarı Fatih Altıparmak, Aslanpaşa Mahallesi Muhtarı Mehmet Yavuz ve Tavşantepe Mahallesi Muhtarı Yusuf Arı ve vatandaşları katıldı.

Kaynak: İHA