Teröristlerin Kaçırdığı 10 Vatandaştan 7’si Serbest

Iğdır’da 28 Mayıs tarihinde terör örgütü PKK militanlarınca kaçırılan 10 vatandaştan 7’si serbest bırakıldı.

Teröristlerin Kaçırdığı 10 Vatandaştan 7’si Serbest
Konu ile ilgili açıklama yapan Iğdır Valisi Amir Çiçek, PKK'lı teröristler tarafından kaçırılan 10 kişiden 7'sinin serbest bırakıldığını, kalan 3 kişinin kurtarılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

7 kişinin Küçük Ağrı Dağı'nın eteklerinde bırakıldığını anlatan Çiçek, “Bunlardan avukat Serkan Gültekin, Hacı Gültekin, Mahmut Kangurtay, M. Hanefi Aycil, Eyüp Balmaz, Mehmet Galitekin yaklaşık 5 kilometre yürüyerek Kabaktepe mevkiinden anayola gelmiş. Burada askerlerin sivil araçları ile alınan 7 kişi, Suveren Jandarma Karakolu'na getirildi.

PKK'lı teröristlerin elinde bulunan mühendis Mehmet Tan, müteahhit Fikri Güner ve marangoz Zafer Alagöz'ü arama çalışmaları ise sürdürülüyor” diye konuştu.

PKK’lı teröristler tarafından alıkonulan 3 vatandaşın kurtarılması için bölgede operasyonlar devam ettiğini, operasyonlarda çok hassas davrandıklarını belirten Çiçek, “Ağrı Dağı bölgesinde birçok vatandaşımız yaylacılık yapıyor. Onlara zarar gelmemesi için hassas çalışmalarımız sürüyor. Ümit ediyorum ki 3 vatandaşımızı da sağ selim ailelerine kavuştururuz” dedi
Kaynak: İHA