Eşinin 17 Yıl Belediye Başkanlığı Yaptığını İspat Edemiyor

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde Vasfiye Özgen, 17 yıl belediye başkanlığı yapan eşi Hakkı Özgen’in belediye başkanlığı yaptığı ispat edemeyince konuyu mahkemeye taşıdı.

Eşinin 17 Yıl Belediye Başkanlığı Yaptığını İspat Edemiyor
Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde 1956- 1973 yılları arasında, 17 yıl Şarköy Belediye Başkanlığı yapan merhum İsmail Hakkı Özgen’in, başkanlık yaptığı mahkeme kararı ile tespit edilecek.

Merhum Belediye Başkanı Özgen’in eşi Vasfiye Özgen, bir yıl önce eşinin makam tazminatını alabilmek için Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’ne başvurdu. SGK, Özgen’den eşinin 17 yıl belediye başkanlığı yaptığına dair bir belge istedi. Sırayla kaymakamlık, belediye, valiliğe başvuran Vasfiye Özgen, eşinin belediye başkanlığı yaptığına dair bir belge alamadı. Özgen, bütün kurumlardan eşinin belediye başkanlığı yaptığına dair bir belge alamayınca konuyu mahkemeye taşıma kararı aldı. Tekirdağ İş Mahkemesi’nde görülen davada Vasfiye Özgen, eşinin 17 yıl belediye başkanlığı yaptığını ispatlayacak.

Traji komik bir durumla karşı karşıya olduklarını aktaran Vasfiye Özgen’in avukatı Ongun Mızrak “Şarköy’de tam 17 yıl belediye başkanlığı yapan ve defalarca bu göreve seçimle gelmiş merhum İsmail Hakkı Özgen’in eşi müvekkilim Vasfiye Özgen, makam tazminatı alabilmek için SGK’ya başvurdu. Eşinin belediye başkanlığı yaptığını kurumlar ‘bizde böyle bir belge yok’ diye kabul etmiyordu. Dava açılmaksızın soruna çözüm bulunması imkansız hale gelince Tekirdağ İş Mahkemesi’ne bu durumun tespiti için dava açtık. Mahkeme örnek sayılabilecek bir gerekçe ile ortaya çıkan durumun devletin sorumluluğunda olduğunu, demokratik ve sosyal hukuk devleti gereği kaydın bulunmamasının devletin zaafı olduğunu belirterek açtığımız davayı kabul etti” dedi.

Mahkeme şahitleri de dinleyerek önümüzdeki günlerde davayı karara bağlayacak.

Merhum belediye başkanı Özgen’in seçimle geldiğine dair ellerinde resmi bir evrak olmadığı kaydeden Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, aileye bir belge veremediklerini belirterek, “İlçemizde yaşayan herkes rahmetlinin seçilerek belediye başkanlığı yaptığını iyi biliyor. Merhum başkanın adını bir caddemize dahi verdik. Hepimiz mahkemede ifade vererek başkan seçildiğini, görev yaptığını söyleyeceğiz” dedi .
Kaynak: İHA