Sümbül Dağı’nda Havai Fişek Gösterisi

Hakkari Üniversitesi ile Hakkari Zirve Dağcılık Kulübü tarafından düzenlenen etkinlikte Sümbül Dağı’na tırmanan dağcılar, burada havai fişek gösterisi yaptı.

Gösteri, il merkezinden de izlendi.

Hakkari Üniversitesi ile Hakkari Zirve Dağcılık Kulübü'nün düzenlediği etkinliğe öğrenciler, öğretim görevlileri ve kurum amirlerinin de aralarında bulunduğu 50 kişi katıldı.

Sümbül Dağı'na çıkan grup, zirveye yakın bir yerinde kamp kurdu. Ekip, burada gece saatlerinde havai fişek attı. İl merkezinden rahatlıkla görülebilen havai fişek gösterisi, büyük beğeniyle seyredildi.

3 bin 467 rakımlı Sümbül Dağı'nın eteklerinde İHA muhabiri ile bir telefon görüşmesi yapan dağcılardan Aydın Şan, "Buradan Hakkari’yi Van Gölü’ne benzetiyoruz" dedi.

Havanın soğumaya başladığını belirten Şan, "Gece yarısından sonra soğukluk iki katına çıkacak. Bizi geçi zor bir gece bekliyor. Ateş yakacak malzememiz yok burada. Düz alanda bir arkadaşımızı yılan ısırdı. Arkadaşımızı dağın eteklerine iniş yaparak askeri helikopterle hastaneye kaldırdık. Arkadaşımıza buradan geçmiş olsun dileklerimizi gönderiyoruz. Yarın saat 05.00'te Hakkari merkeze geri döneceğiz” dedi.

Kaynak: İHA