Spivakov Sanat Vakfı Türkiye Temsilcisi Aygistova Açıklama Yaptı

Merkezi Rusya'da bulunan Spivakov Sanat Vakfı'nın Türkiye Temsilcisi olan Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı piyano eğitmeni Amine Aygistova, ''9. Uluslararası Moskova Dostları Çağırıyor Festivali''ne katılan Türk çocuklarının kalıcı dostluklar kurduğunu bildirdi.

Aygistova, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl Türkiye'yi başarılı ve yetenekli çocukların temsil ettiği Uluslararası Moskova Dostları Çağırıyor Festivali'nin 9'unsunun bu yıl 1-22 Haziran tarihleri arasında düzenlendiğini söyledi.

Bu yılki festivale, Türkiye'yi temsilen Kültür ve Turizm Bakanlığı Çocuk Folklor Grubu'nun katıldığını belirten öğretim görevlisi Aygistova, ''Grup, 42 ülkeden bin 500 çocuğun katıldığı festivalin kapanışında sergiledikleri çiftetelli saray dansıyla takdir topladı ve yoğun alkış aldı. Ayrıca festival kapsamında Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi'nden genç ressamlar Çağla Karahan, Burcu Tandoğdu, Nazlı Taşar öğretmenleri Ebru Türk ve Nur Çalışkan ile birlikte İstanbul Anafen Okulu'ndan ise Tatar kızı Aliya Gimatdinova sergi açtı. Böylece ilk defa Moskova'da Türk geleneksel ebru sanatı da sergilenmiş oldu'' dedi.

Aygistova, Moskova'da kalıcı dostluklar kurduklarını ifade ettiği Türk çocuklarının Kızıl Meydan, Kremlin Sarayı'nı gezip, şair Nazım Hikmet'in mezarını ziyaret ettiklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Oktay Özden

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA