Bakanlar, Yamaç Paraşütü Yarışmasında Pencereyi Açtı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri’nin Talas ilçesinde devam eden 3. Uluslararası Yamaç Paraşütü Şampiyonası'na ilgi gösterdi.

Ali Dağı’na çıkan iki bakan, burada havalanan yamaç paraşütünü seyretti. İki bakan daha Sonra 142 sporcuya telsizle yarış startını verdi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Kayseri'de 100 milyon TL tutarındaki 5 tesisin temel atma törenine katılan Bakan Veysel Eroğlu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ali Dağı'nda Son uçuşları gerçekleştirilen 3. Uluslararası Yamaç Paraşütü Şampiyonası'nda telsizle anons yaparak pencere açtı.

8 ülkeden 28'i yabancı toplam 142 pilotun yarıştığı şampiyonada Bakan Eroğlu ve Bakan Yıldız, önce pilotların gökyüzüne havalanmasını seyretti. Telsizi eline alan Bakan Eroğlu, gökyüzündeki 142 pilota seslenerek "Air start is open" derken, Bakan Yıldız ise Türkçe "Yarışma başlamıştır" anonsu yaptı. Burada konuşan Bakan Taner Yıldız, Kayseri'deki hava sporlarının çocuklara bırakılacak en önemli miraslardan birisi olduğunu belirterek, "Yarışlar sadece Kayseri veya Türkiye ile sınırlı değil. Artık dünya çapında biliniyor." dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise, dünya çapındaki yarışmadan dolayı Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım'a teşekkür ederek, Kayseri'ye müjde verdi. Bakan Eroğlu, "Kayseri ağaçlandırmada dünyaya örnek oldu. Yüzde 6 olan ağaçlandırma oranı yüzde 100 artarak yüzde 12'ye yükseldi. Bunu dünyada başaran tek şehir Kayseri olmuştur. Ayrıca Kayseri'de bu yılı 'ıhlamur yılı' ilan ederek ekim ayında 20 bin ıhlamuru toprakla buluşturacağız." diye konuştu.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım da, bakanlara yarışma hakkında bilgiler vererek katılımlarından dolayı teşekkür etti. Bu arada rüzgarın etkisiyle paraşütü kapanan bir sporcu, yere çakılmayı yedek paraşütünü açarak Son anda önledi .