Avrupa Futbol Şampiyonası Gönüllüleri Gaziantep'e Döndü

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Gaziantep'in kardeş kenti olan Ukrayna'nın Kharkiv şehrinde görev alan gönüllü öğrenciler, Gaziantep'e döndü.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Kharkiv Belediyesi ortaklığında gerçekleştirilen ''Futbolda Gönüllülük Projesi'', Hasan Kalyoncu ve Zirve Üniversitesi'nin öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Ukrayna ve Polonya'nın ortaklaşa düzenlediği şampiyonada 20 gün boyunca etkinlik düzenleyen Kharkiv Belediyesi'ne yurt dışından toplam 70 öğrenci katkıda bulundu.

Kharkiv, başta Gaziantep olmak üzere kardeş ve dost şehirlerinin öğrencilerini ağırlayarak, tüm şehirlerin birbirleriyle kaynaşmasını sağladı. Ayrıca şampiyonada çeşitli görevler alan gönüllü öğrenciler şampiyonaya ayrı bir renk kattı.

Medya, basın ve iletişim biriminde görev alan Gaziantepli öğrenciler, orada bulunan Türk ve yabancı kanalların ekiplerine çalışmalarında destek verdiler. Basın mensuplarıyla uyumlu bir çalışma yürüten Gaziantepli öğrenciler röportajlarda, kamera kayıtlarında, fotoğraf çekimlerinde, yayın hazırlık çalışmalarında görev aldılar.

Gönüllü öğrencilere katılım sertifikalarını veren Kharkiv Belediye Başkan Yardımcısı Igor Terekhov, Kharkiv'de bulunan ve bu önemli organizasyona katkı sağlayan tüm şehirlerin Belediye Başkanlarına ve başarılı çalışmalarından dolayı gönüllülere teşekkür etti.

Gaziantepli öğrenciler, kendilerine böylesine önemli bir organizasyonda gönüllü olarak çalışma imkanı sağlayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey başta olmak üzere üniversite rektörlerine teşekkür ettiler.

Kaynak: AA