Kılıçdaroğlu Sahil Şeridinde Yapacağı Düzenleme Projesi Hakkında Brifing Aldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 40 kilometrelik sahil şeridinde yapacağı düzenleme projesi hakkında brifing aldı.

Kılıçdaroğlu, partisinin İzmir İl Kongresi'ne katılmak üzere geldiği kentte, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 40 kilometrelik sahil şeridini yeniden tasarlayan projesi hakkında, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlenen toplantı ile bilgi aldı.

Proje başkanı Prof. Dr. İlhan Tekeli'den, ''İzmirlilerin Denizle İlişkisini Güçlendirmekte Uygulanacak Tasarım Stratejisi'' adlı sunumu dinleyen Kılıçdaroğlu, projeyi beğeniyle karşıladı.

Kılıçdaroğlu, İzmir'in her türlü güzelliği hak eden bir şehir olduğunu ifade ederek, ''Benim merak ettiğim bu proje ne zaman başlar ve biter. Ben de gelip bu güzellikleri görmek isterim'' dedi.

Büyükşehirlerde kent kültürünü geliştirmenin çok önemli olduğunu, bu noktada projeler yapılırken, bilim adamlarının, sanatçıların fikirlerinin gözönünde bulundurması gerektiğine dikkati çeken Kılıçdaroğlu, ''İzmir'e katkı yapacak çok güzel bir proje hazırlamışsınız. İzmirli bunun farkında, umarım iktidar da farkında olur. Bu çalışma umarım diğer kentlere de örnek olur'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, İzmir'in bir özgürlükler kenti ve stressiz bir kent olduğunu da ifade ederek, İzmir'in diğer şehirlere de örnek olması gerektiğini söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise toplantıda yaptığı konuşmada, sunumunu yaptıkları projenin, 2009 yerel seçimlerinin ardından gerçekleştirdikleri Kültür Sanat Çalıştayı'nın bir sonucu olduğunu ve çalıştayda çıkan fikir doğrultusunda kentin kıyılarının yeniden tasarlanması çalışmalarına başladıklarını kaydetti.

İzmir'e, bir ''tasarım kenti'' kimliğini kazandırmak istediklerini belirten Kocaoğlu, şunları söyledi:

''İzmir'in bir inovasyon kenti olması ve Akdeniz Akademisi çatısı altında, önce Akdeniz'de var olup sonra dünyaya açılması için bir yol haritası belirledik. Tasarım kenti olması için öncelikle İzmir'in kendisini tasarlaması gerektiğine karar vererek, İzmir Akdeniz Akademisi'ni oluşturduk. Ortaya çıkan proje İzmir Körfezi'ni de içine alan 40 kilometrelik bir sahil şeridini kapsıyor. Türkiye'de ilk defa 40 kilometrelik tasarımı konusunda çalışma yapılıyor.''

Hazarlanan proje kapsamında, İzmir'de Mavişehir'den İnciraltı'na kadar olan 40 kilometrelik kıyı şeridinde, kent terasları, deniz balkonları, yüzer platformlar, kent kumsalı gibi alanlar hayata geçirilmesi planlanıyor .
Kaynak: AA