Şehit Piyade Çavuş Kıran, Sakarya'da Son Yolculuğuna Uğurlandı

Siit'in Eruh ilçesi kırsalında, PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan piyade çavuş Mehmet Kıran (21), Sakarya'da son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Kıran için Söğütlü ilçesinde tören düzenlendi.

Şehidin cenazesi ilk olarak Söğütlü ilçesi Gündoğan Mahallesi Çatalboğaz mevkiinde bulunan baba evine getirildi.

Cenaze eve ulaştığında babası Mehmet, annesi Rahime ve kardeşleri gözyaşlarına boğuldu. Burada dua okunup helallik alınmasının ardından cenaze, Söğütlü Merkez Orta Camii'ne getirildi.

Buradaki cenaze törenine, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Sakarya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Orhan Çınar, AK Parti milletvekilleri, MHP Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata, belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törene Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı ve kuvvet komutanları da çelenk gönderdi.Törene katılan protokol mensupları şehidin tabutu başında bulunan ailesine başsağlığı diledi. Şehidin Kandıra Cezaevi'nde bulunan kardeşi de özel izinle cenaze törenine katıldı.

Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından şehit piyade çavuş Kıran'ın cenazesi, bir süre omuzda taşındı. Şehidin annesi, oğlunun tabutuna son kez sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi ilçedeki Şimşirtepe Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Türkiye Okçuluk Federasyonu, Sakaryaspor Okçuluk takımının lisanslı sporcusu olan şehit Kıran için sitesinde başsağlığı mesajı yayınladı.