Aspendos’ta ‘Aşk ve Ölüm’ İzleyenleri Büyüledi

19. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali’nde bale rüzgarı esti.

Festivalin bu yılki yabancı konukları arasında yer alan Ekaterinburg Devlet Akademik Opera ve Balesi, Dedekorkut Destanı’ndan uyarlanan ‘Aşk ve Ölüm’ balesini izleyicilerle buluşturdu. Aspendos Antik Tiyatrosu’nda gerçekleşen geceye eserin bestecisi, Azerbaycan Kültür Eski Bakanı olan ve halen Azerbaycan’ın Moskova Büyükelçiliği görevini yürüten müzisyen Polad Bülbüloğlu, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür ve Genel Sanat Yönetmeni Prof. Rengim Gökmen ve çok sayıda davetli katıldı.

Eserde orkestrayı şef Pavel Klinichev yönetti. Koreografisini Nadezhda Malygina’nın üstlendiği eserde, dekor tasarım Sergey Grachev, kostüm tasarım Igor Ivanov, ışık tasarımı ise Alexander Gulaga imzasını taşıyor.

Ekaterinburg Devlet Akademik Opera ve Balesi‘nin güçlü dansçı kadrosu ile sahnelenen eserde, Elena Vorobyeva ‘Baycan’, Maksim Klekovkin ‘Azer’, Denis Zayntdinov ‘Yalıncık’, Aliya Muratova ‘Ölüm’, Nikita Moskalets ‘Gazan-Han’, Sergey Krashchenko ‘Melik-Han’ ve Elena Soboleva ‘Baş Cariye’ rolüyle dans etti .
Kaynak: İHA