Oyuncu İbrahim Çelikkol, Satın Aldığı Kangal Köpeği Yavrusuna ''dağlı'' İsmini Ver

''Fetih 1453'' filminde Ulubatlı Hasan'ı canlandıran ve çeşitli dizilerde rol alan oyuncu İbrahim Çelikkol, Sivas'ta bir çiftlikten 25 günlük Kangal köpeği yavrusu satın aldı. Oyuncu, köpeğe ''Dağlı'' ismini verdi.

Merakum Tepesi'nde Sivas Valiliği İl Özel İdaresi'ne ait İç Anadolu Seçkin Irk Kangal Köpeği Eğitim ve Üretim Merkezi'ne gelen Çelikkol, buradaki Kangal köpeklerini sevdi. Kangallarla oynayan Çelikkol, satın aldığı ve ''Dağlı'' ismini verdiği 25 günlük köpekle keyifli dakikalar geçirdi.

Çelikkol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezdeki Kangal köpeklerinin türlü zorluklar içerisinde yetiştirildiğini, özellikle kış mevsiminde sıkıntıların arttığını belirtti.

Merkezde ekip halinde özverili çalışmalar yapıldığını anlatan Çelikkol, hayvanların da insanlar kadar önemli varlıklar olduğunu söyledi.

Sivas'a da Kangal tutkusu nedeniyle geldiğini ifade eden Çelikkol, ''Kangal merakım çocuk yaşta başladı.

Ancak sadece Kangal merakım yok, hayvanlara karşı ciddi anlamda bir merakım var. Buraya şampiyonlukları olan 'Dağlı' adlı köpeğin 25 günlük yavrusunu İstanbul'a götürmek için geldim. Yavruya da 'Dağlı' ismini verdim'' dedi.

Muhabir: Önder Felek

Yayıncı: Cemal Coşkun
Kaynak: AA