Aydın’da Köpek Pisliğinden Bıkan Vatandaş İmza Kampanyası Başlattı

Aydın’da yaşayan bir vatandaş, park ve bahçelerde her geçen gün artan köpek pisliğine karşı yerel yönetimlerin gerekli önlemi alması için imza kampanyası başlattı.

Kapı kapı dolaşıp köpek besleyenlerin duyarsızlığından kaynaklandığını ileri sürdüğü sorunun çözümü için vatandaşlardan imza isteyen Ahmet Ayyıldız, topladığı imzalarla Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na gidip sorunun çözümü için yardım isteyeceğini söyledi.

Aydın’da park ve bahçelerin köpek pisliğinden yaşanmaz hale geldiğini, yazın bunaltıcı sıcağında parklarda serinlemek isteyen özellikle çocukların sürekli kötü bir sürprizle karşılaştığını belirten Ahmet Ayyıldız, belediyenin parkları hayvan tuvaleti niyetine kullanan kişilere yaptırım uygulamasını istediklerini belirtti.

Köpek beslemenin de bir sorumluluğu olması gerektiğini ifade eden Ayyıldız, “Aydın’da park ve bahçelerde gönül rahatlığı ile gezip dolaşmak zorlaştı. Her yerde köpek pisliği var. Vatandaşlarımız çok duyarsız, hayvan severlik ve köpek beslemek güzel ama sorumlulukları yerine getirilirse güzel. Yaşanan bu sorunun çözümü konusunda Belediye başkanımızdan yardım bekliyoruz” dedi.

Kısa süre önce başlattığı imza kampanyası kapsamında yaklaşık yüzlerce kişiden imza aldığını belirten Ahmet Ayyıldız, topladıkları imzalarla Belediye Başkanına çıkıp yardım isteyeceğini söyledi.

Kaynak: İHA