Salihli Has Parti’den Şehit Dernekleri ve Kurumlara Ziyaretler

Salihli Halkın Sesi Partisi (HAS) İlçe Teşkilatı Başkanı Bahattin Arvasi, Başkan Yardımcısı Murat Bozağaç, Kadın Kolları Başkanı Gülercan Akyol Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Salihli İrtibat Bürosu, Salihli Jandarma İlçe Jandarma Komutanlığı ile İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne taziye ziyaretinde bulundular.

Memleketin şehit haberleriyle sarsıldığı bugünlerde böyle biz ziyaret ile şehit ve gazilere minnet ve şükran duygularını paylaşmak istediklerini belirten HAS Parti Salihli İlçe Başkanı Bahattin Arvasi, “Ülkemizin birliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü korumak adına vazifesini ifa ederken şehit ve gazi olan asker ve polisimize minnet ve şükranlarımızı sunmak, acımızın ortak olduğunu, terör sorunun daha fazla analar ağlamadan, ocaklar yanmadan meclisteki partilerin, siyasi çekişme ve siyasi rantı bir tarafa bırakarak bir araya gelerek bu sorunu tarihe gömecek, ülkemizin tekrar huzur ve esenliğin, birliğin hakim olduğu, tek bayrak, tek devlet ekseninde çözümlenecek Türkiye yaratmak siyasetin siyasi partilerin ilk hedefi olmalıdır.”dedi.

İlçe Başkan Yardımcısı Murat Bozağaç ise, “Bugünkü ziyaretimizde şehit ailelerini ve gazilerimizi dinlediğimizde utanarak ifade etmeliyim ki mahcup olduk. Biz ülke olarak şehitlerimizin cenaze namazını kılarak görevimizi yerine getirdiğimizi sanıyorduk, sonra herkes kendi hayatına! Evlatlarını, eşlerini, babalarını bu vatanın bölünmez bütünlüğü adına canlarını kaybetmiş olan bu insanlarımıza yaralarını hafifletecek, bizlere şehitlerimizden emanet kalmış olan yakınlarına, yeteri derecede ilgi, değer ve şefkati veremediğimizi gördüm. Aynı şekilde gazilerimize uzuvlarını huzurumuz ve güvenliğimiz adına kaybetmiş olan bu kıymetli vatan insanlarına ilgi ve kıymet vermek vefamızın gereğidir. Türkiye Cumhuriyeti eserini yaratan bizahiti bu ülkenin tüm etnik tebasının, ecdatlarımızın ortak kanı birliği sonucudur. Bu vatana sevdalı insanlar İslam’ın ve bayrağımızın sancağı altında etnik, ideolojik farklılığı bir tarafa bırakarak, kardeşliğimizin ve huzurumuzun tesisi için el ele vermenin zamanı geldi de geçiyor bile. Hiçbir hak, hiçbir mücadele insanların ölmesi üzerine inşa edilemez.”diye konuştu .
Kaynak: İHA