Kars’ta İnsan Ticareti Yapılan Müzikhollere Eş Zamanlı Operasyon

Kars İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, Ardahan yolu üzerinde bulunan müzikhol ile Susuz ilçesinde bulunan 6 ayrı noktaya yaptığı eş zamanlı operasyonda, 5’i erkek ve 1’i yabancı uyruklu kadın toplam 6 kişiyi gözaltına aldı.

Kars İl Emniyet Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri “TCK 220 Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Örgüt Faaliyeti Çerçevesinde İnsan Ticareti, Fuhuş, Fuhşa Aracılık ve Fuhşa Yer Temin Etmek” suçlarını işledikleri yönünde bilgiler elde edilen şahıslara yönelik Kars Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde operasyon düzenledi.

İlk operasyon, Ardahan yolu üzerinde bulunan ve fuhuş yaptırmak üzere, yurtdışından temin ettikleri yabancı uyruklu bayanlar ile Türk vatandaşlığını kazanmış yabancı uyruklu bayanları, müzikhole eğlenmek amacıyla gelen erkek şahıslara pazarlayan işletmeye yapıldı.22 Haziran 2012 'de saat 05.00 sıralarında ise il merkezi ve Susuz ilçesinde bulunan 6 ayrı noktaya eş zamanlı olarak yapılan bir operasyon daha yapıldı ve S.Ç. (1962), M.Ç. (1970), R.Ş. (1967) V.Ş. (1976), T.A. (1992) 4 erkek ile Z.A. (1967) yabancı uyruklu bayan yakalandı.İnsan ticaretinin yapıldığı işyerinde, otel odalarında, müştemilatlarda ve şahısların kullandıkları araçlarda yapılan aramalarda ise adı geçen şüpheliler tarafından fuhuş yaptırmak için Kars 'a getirilen 7 yabancı uyruklu bayan bulunarak sınır dışı edilmek üzere ilgili birimlere teslim edilmiş ve ayrıca yapılan aramalarda, 1 adet not defteri, 12 adet havale dekontu, 3 adet 9 mm. çapında tabanca fişeği bulunup el konulduğu ve konuyla ilgili adli soruşturmanın başlatıldığı öğrenildi.