Bükköy Madencilik, Ölen Madencilerin Ailelerine Sahip Çıktı

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, 10 Aralık 2009’da meydana gelen ve 19 kişinin hayatını kaybettiği grizu patlamasında taraflar anlaşmaya vardı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Bükköy Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Ercan, kazada hayatını kaybeden madencilerin aileleriyle bir araya geldi. Göz yaşlarıyla madencilere hitap eden Ercan, vefat eden madencilerin 29 çocuğunu ömür boyu eğitim masraflarını karşılama, mezun olunca da iş bulma sözü verdi. Etibank Sosyal Tesisleri’ndeki yemeğe katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, geçmişte yaşanan acılardan ders alarak daha güvenli bir gelecek için gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.

Bakan Çelik, “Ortak akıl ile artık kayıplarımızı en aza indirerek, mümkünse sıfırlayarak ekonomik faaliyetlerimizi sürdürmeliyiz. Biz hükümet olarak elimizden geleni yapıyoruz. Yaşanan elim kazanın acılarını hafifletmek için üzerimize düşenleri hükümet, bakanlık, işveren ve insan olarak yerin getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bükköy Madencilik Yönetim Kulu Başkanı Sayın Nurullah Ercan’ın da acıları hafifletmek için gösterdiği çabaları yakinen yaşadım. Bu iyi niyetli yaklaşımlar istihdamı artırmak, iş güvenliğini sağlamak ve acıları tekrar yaşamamak adına büyük önem taşıyor. Devlet olarak yanınızda olduğumuz bilmenizi istiyor, yavrularımıza hayırlı istikballer diliyorum” dedi.

Aile buluşmasında söz alan Bükköy Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Ercan ise gözyaşlarına hakim olamadı. 50 yıldır madencilik sektörünün her seviyesinde görev yaptığını belirten Ercan, “50 yıllık iş hayatımda böyle büyük bir acı yaşamadım, bu kadar büyük ve elim bir kazayla karşılaşmadım. Yapacağımız hiçbir şey, atacağımız hiçbir adım kaybettiğimiz kardeşlerimizi geri getirmez. Ama onlardan geriye kalanların acısını hafifletmek, geleceğe umutla bakabilmelerini sağlamak bile büyük önem taşıyor. Geride kalan herkes benim ailem. Daha önce de ilan ettiğim gibi çocuklarımızın tüm eğitim masraflarını karşılamayı ve çalışabilecek yaşa geldikleri zaman arzu ettikleri takdirde kendi şirketlerimizin birinde yeteneklerine uygun bir işte görev almalarını sağlamayı taahhüt ediyorum.” diye söz verdi .
Kaynak: İHA