Şevval Şam: İnancımızdan, Özgür Düşüncemizden Hiçbir Zaman Vazgeçmiyoruz

51. Uluslararası Bursa Festivali’nde konser veren sanatçı Şevval Sam, Bursa’da moral depoladı.

Van'da üniversite öğrencileriyle yaptığı söyleşide sarf ettiği başörtüsü ile ilgili sözler sebebiyle eleştirilerin ehdefi olan sanatçı, "Biz inancımızdan, özgür düşüncemizden, ifade özgürlüğümüzden, sevgiden, barıştan, dostluktan hiçbir zaman vazgeçmiyoruz." dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı tarafından düzenlenen ‘51. Uluslararası Bursa Festivali’, sanatçı Şevval Sam’ı ağırladı. Sam, konserinde, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nu dolduran 4 bin kişiyi coşturdu. Sam, Türkiye’nin tüm yöresinden en sevilen türkülerle başladığı konserinde, Türk Sanat Müziği ve fantezi müziğin beğenilen şarkılarına yer verdi.

BENİM İÇİN ZOR BİR GECEYDİ, BİRAZ ÜZDÜLER BENİ

Başörtüsü açıklamaları sebebiyle eleştirilen sanatçı, Bursa'da moral bulduğunu söyledi.

Şevval Şam, şunları kaydetti: "Uzun zamandır konserin girişinde bu türküleri söylemiyordum. Ama iki gündür insan olmanın ne anlama geldiğini bir daha sorgulamak gerektiğini hatırladım. İnsanın içinde eğer bir damlacık kötülük varsa, sizin kurduğunuz cümle ister barışa, ister dostluğa, ister sevgiye dair olsun, mutlaka bir yerden ulaşıyor. Ama biz inancımızdan, özgür düşüncemizden, ifade özgürlüğümüzden, sevgimizden, barıştan, dostluktan hiçbir zaman vazgeçmiyoruz. Bu da insan olmanın ne anlama geldiğini sorgulamaktan geçiyor. Ömrümüzün sonuna kadar. Burada olduğunuz için çok teşekkür ederim. Benim için zor bir geceydi, biraz üzdüler beni. Ama sizlerle burada, bu kadar güzel bir kalabalıkla bir arada olduğum için gerçekten çok teşekkür ediyorum."Konserde Sam’ın şarkılarına eşlik eden sevenleri, hareketli parçalarda halay çekti. Sahneye davet ettiği sevenleriyle karşılıklı oynayan Sam, bir ara seyircilerin arasına girdi. Annesi Leman Sam’ın ‘Gül Güzeli’ şarkısını da söyleyen Şevval Sam, konserin sonunda sevenlerinden alkış aldı.