Ramazan”da Tiyatro Ayaklarına Gelecek

Torbalı Belediyesi Tiyatro Topluluğu Ramazan ayı boyunca tiyatroyu vatandaşların ayağına getirecek.

Belediye tarafından alınan Gösteri Karavanı, hayatında tiyatroya gitmemiş vatandaşlara ve köy okullarına daha sonra ise özellikle varoşların bulunduğu mahalle aralarında gösteri yapacak. Öncelikle mahallelere ve köylere gidecek olan karavan, daha sonra okullarda çocuklara ve vatandaşlara tiyatro gösterileri yapılmakta kullanılacak.

Torbalı Belediyesi bünyesinde 3 yıl önce kurulan tiyatro topluluğu, alınan gezici karavanla bundan böyle köylerde ve beldelerde sahne alacak. 20 kişilik ekiple ilçe halkının ayağına sanatı götürecek olan tiyatro oyuncuları, kent merkezi ve köylerdeki turnesine Ramazan ayından itibaren başlayacak.

Karavan kapakları açıldığında ön tarafı sahne, diğer her iki yanında ise dev televizyon ekranları ortaya çıkıyor. Kurulduğu günden bu yana birçok kez seyirci karşısına çıkan tiyatro ekibi, yerel ve ulusal konuda birçok oyun sahneledi. Veysi Koyuncu yönetimindeki tiyatro topluluğu sergiledikleri oyunlarla kısa zamanda birçok insana ulaştı.

Alınan gösteri karavanı, öncelikle mahalle statüsüne geçen köylerde ve beldelerde ardından da dağ köylerinde gösteri yapacak. Halkın ayağına sanatı götüreceklerini söyleyen belediye yetkilileri, en ücra dağ köylerinde bile bundan böyle tiyatro sahneleyeceklerini söylediler.

KARAVAN SAYESİNDE DAĞ KÖYLERİNE BİLE GİDECEKLER
Sanatsal faaliyetlere ağırlık veren Torbalı belediyesi, tiyatro oyuncularının daha çok insana ulaşabilmesi için belediye bünyesine ‘Gösteri Karavanı’ aldı. Alınan karavanda ses sistemi, sahne, iki adet dev ekran televizyon, açıldığında sahne olma gibi birçok özellik bulunuyor. Daha önce tiyatro gösterilerini düğün salonunda sergileyen oyuncular, karavan sayesinde belde ve köylerde de sahne alacak. Tamamı Torbalılı gençlerden oluşan tiyatro topluluğu, karavan sayesinde tiyatro gösterisi, Hacivat-Karagöz oyunları, Nasrettin Hoca eserleri ve kendi yazdıkları skeçleri karavanla dolaşarak sergileyebilecekler .
Kaynak: İHA