Japonya Büyükelçiliği’nden Taşlıçay Belediyesi’ne Ziyaret

Japonya’nın Ankara Büyükelçiliği Yerel Projeler Programı’nda görevli Tuğçe Türkmen, Ağrı’nın Taşlıçay Belediyesi’ni ziyaret etti.

Japon hükümeti tarafından kalkınmakta olan ülkelerde temel ihtiyaçları karşılamak üzere hazırlanmış kalkınma projelerine yönelik olarak yapılan hibe yardımlarında faydalanmak için sunulan 300 projeden 288’i ilk etapta elendi. Birinci etapta uygulanabilir olarak belirlenen 12 proje içerisinde Taşlıçay Belediyesi’ne ait bir proje de bulunmaktadır. Taşlıçay Belediyesi tarafından Japonya’nın Ankara Büyükelçiliği’ne sunulan “Çalışan, üreten kadın; paylaşandır” projesi ile ilgili saha çalışmalarında bulunduklarını belirten Tuğçe Türkmen, Belediye Başkanı İsmail Taşdemir ile birlikte belediye tarafından yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Türkmen, Taşlıçay Belediyesi’nin çok aktif çalışmalarının olduğunu, ilçenin tamamen şantiye halinde bulunduğunu, proje uygulamalarında çok yetenekli olduklarını ve tüm bunların da Taşlıçay ilçesinin gelişme isteğini gösterdiğini söyledi.

Belediye Başkanı İsmail Taşdemir, Japonya’nın Ankara Büyükelçiliği’ne sunmuş oldukları projenin 300 proje içerisinde ilk 12 proje arasında üçüncü sırada yer almasından memnuniyet duyduklarını belirtti.

Başkan Taşdemir, kendilerini ziyaret ederek belediye çalışmaları ve ilçenin sosyoekonomik durumları hakkında bilgi toplayan proje görevlisi Tuğçe Türkmen’in ziyaretlerinden memnuniyet duyduklarını belirtti.

Başkan Taşdemir, projenin gerçekleşmesi halinde üretilmesi planlanan halılardan birini de Türkmen’e hediye etti .
Kaynak: İHA