Şırnak’ta Bin Dönümlük Buğday Tarlası Fırtınadan Zarar Gördü

Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Kozluca ve Yeşilce köylerinde çıkan fırtınada yaklaşık bin dönüm yumuşak yemeklik buğdayın zarar gördüğü belirtildi.

İdil’de etkili olan fırtına, özelikle Kozluca ve Yeşilce köylerinde büyük zarara neden oldu. Yeşilce köyünde Ekrem Güzel, M. Salih Çamtay, Feyzullah Nas ve Zeren’e ait hasat edilmeyi bekleyen yaklaşık bin dönümlük ekmeklik yumuşak buğday tarlasında büyük hasar oluştu. Köydeki biçerdöverlerin arızalı olması nedeniyle zamanında hasat yapılamadığı öğrenilirken, köylülerden Ekrem Güzel bu yıl ekim yaptığı tarlayı kiralama yöntemi ile aldığını ve 40 bin lira ödediğini söyledi.

Güzel, "Dokuz aydır bu tarla ile uğraşıyordum ve kiralama yöntemi ile buğdayı tarlaya ekmiştim. Köyde biçerler arızalı olduğu için hasat geç yapıldı ve geçen pazartesi günü meydana gelen şiddetli rüzgar nedeniyle tarlalarımızdaki buğdayların başaklarındaki bütün buğday taneleri şiddetli rüzgar çarpması sonucu yerlere döküldü. Büyük bir zarara uğradık. Devletin zararlarımız konusunda bize yardımcı olmasını bekliyoruz" dedi.

Yaklaşık zararın 500 bin lira olduğunu belirten köylüler, bütün emeklerinin heba olmasından yakındı

Kaynak: İHA