Burmalı Muhalif Lider Suu Kyi, İngiliz Parlamentosu’nda Konuştu

Burma’da demokrasi yanlısı muhalif lider Aung San Suu Kyi, İngiltere’ye demokrasi yolundaki ülkesine ‘destek verin’ çağrısında bulundu.

Asya ülkelerinden Burma’da demokrasi yanlısı muhalif lider Aung San Suu Kyi İngiltere Parlamentosu’nda konuştu.

17 günlük Avrupa gezisinin son ayağı olan İngiltere’nin başkenti Londra’da İngiliz Parlamentosuna hitaben yaptığı konuşmada Suu Kyi, "Halkımıza daha iyi bir yaşam ve fırsatlar sunacak reformlara dostlarımızın vereceği destek için aslında buradayım. Dün, Oxford'da dün söylediğim gibi, ülkemde daha iyi bir geleceğe yöneleceğini umuyorum. Doğru bir yolculuğun başında duruyoruz. İngiliz Parlamentosu, dünyada ezilen halkların ifade özgürlüğü için seçkin bir semboldür. Ülkemizde birçok kişi demokrasi mücadelesinden ve her şeyden vazgeçti ancak şimdi biz mücadelemizin meyvelerini almaya başladık. Her yeni kurum 49 yıllık askeri yönetim kültüründen sıyrılarak zaman içinde kendi ayakları üzerinde duracak ve seslerini duyuracak" dedi.

Siyasi tutuklu olarak son 24 senenin çoğunu ev hapsinde geçiren muhalif lider, Burma’nın reform süreci çerçevesinde 2010 yılının sonlarına doğru serbest bırakılmış, geçen Nisan ayında yapılan seçimlerde de milletvekili seçilerek meclise girme hakkı kazanmıştı .
Kaynak: İHA