Nizip’te Erken Uyarı Sistemi Açıldı

Nizip Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Nizip Ziraat Odası tarafından ilçe merkezi ve bağlı iki köye kurulan meteorolojik erken uyarı sistemi hizmete girdi.

Erken uyarı sistemiyle ilgili yapılan çalışmaları yerinde görmek amacıyla Nizip ilçe merkezine kurulan sistemi inceleyen AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, sistem hakkında bilgi alarak, yapılan hizmetin hayırlı olmasını diledi.

İlçe merkezinde üniversite yoluna, dağ köylerine hizmet verecek olan sistemin Alahacı köyüne, merkez köyleri için de Yağmuralan köyüne kurulan meteorolojik erken uyarı sisteminin çiftçilere fayda sağlayacağına inandığını söyleyen Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, “Bu çalışmanın giderleri Nizip Ziraat Odası ve Nizip Kaymakamlığı tarafından karşılanmıştır. Ben bu hizmetin tüm çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Nizip Ziraat Odası Başkanı Sıddık Durmaz ise, “Bu çalışma sayesinde çiftçilerimizi don, yağmur, sıcak, sel ve benzeri olaylarda daha erken uyarmamızı sağlayacaktır. Bu sebeple çalışmamıza destek veren Nizip Kaymakamlığı’na teşekkür ederim” diye konuştu.

Kaynak: İHA