Kuşadası’nda Çevre Haftası Etkinlikleri Pazar Günü Başlıyor
Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Çevre Haftası etkinlikleri 3-5 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Kuşadası Belediyesi Çevre Hafta etkinlikleri 3 Haziran Pazar günü Saat: 10.00’da Kuşadası Dağçılık ve İhtisas Kulübü üyelerinin Güvercinada ile Yılancıburnu arasındaki kayalıklarda yapacağı temizlik çalışması ile başlayacak. Daha sonar Atatürk Meydanı’da Saat: 13.00’de EKODOSD poster sergi açılışı yapılacak, EKODOSD Derneği ve Kuşadası dalış okulları sualtı temizliği, TEMA ise kıyı temizliği çalışması yapacak. Deniz dibinden çıkarılan atıklar Atatürk Meydanı’nda sergilenecek, deniz dibinden mavi bayrak çıkarılacak ve Yelken Kulübü ile Kuşadası’nda su sporları dernekleri denizde su gösterisi yapacak.
4 Haziran Pazartesi günü Saat: 10.00’da ise Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi’nde EKODOSD poster sergisi açılacak ve sunum yapılacak. Daha sonar ilköğretim okulu öğrencileri için Katı atık depolama ve ambalaj tesislerine gezi düzenlenecek. Çevre haftası etkkinlikleri 5 Haziran Salı günü Atatürk Meydanı’nda düzenlenecek etkinliklerle sona erecek. Beyaz ve mavi taşlardan deniz kenarına mavi bayrak yapılacak, gemilerden çıkan geri dönüşüm malzemeleri sergilenecek, belediye önünden kortej düzenlenecek ve kıyı temizliği yapılacak. Etkinlikler folklore gösterileri ile son bulacak .
