Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sütçü Açıklama Yaptı

Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sütçü, ''Sanayicilerimizin yatırım yapmaları için imkanları kolaylaştıracağız'' dedi.

Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütçü, düzenlediği basın toplantısında, yönetim kuruluyla birlikte yeniden göreve seçildiğini hatırlatarak, OSB'yi en iyi şekilde yönetmeye hazır olduklarını ve bu konuda ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Bölgenin, alt yapısı yapılmamış 365 hektar alanla beraber yaklaşık olarak 16 milyon metrelik bir alana sahip olduğunu belirten Sütçü, ''Mevcut alanımız olan bin 225 hektar alanımızda, şu an yatırım için sanayicilerimize verebileceğimiz arsamız bulunmamaktadır. Sadece yatırımı yapılmayan zamanında inşaat sahası şeklinde yerlerimiz var. 365 hektarlık alanımızda yollarımızı açtık ve yaptık. Enerjisi, alt yapısı, arıtması, kullanma suyu ve atık suyu ile alakalı tüm alt yapı tesislerimizde bundan sonraki aşamada yapılacak'' diye konuştu.

Sütçü, 365 hektarlık alanın yaklaşık yüzde 80'ini sanayicilere tahsis ettiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

''Sanayicilerimizin yatırım yapmaları için imkanları kolaylaştıracağız. Onlara yer ve imkan sağlamaya çalışıyoruz. En büyük hedefimiz budur. Organize sanayi bölgemizde hangi birimlere ihtiyaç olduğunu belirledik. Başka bir eksiklik olan içme suyu problemimiz vardı. Bu problemi de çözmüş bulunmaktayız. Şu anda Büyükşehir Belediyemiz alt yapı çalışmalarına başladı.

2 ay gibi kısa bir sürede de bitirilecek. OSB'mize noteri de getirerek Büyükşehir Belediyesinde bulunan tüm imkanları barındırmak istiyoruz. Daha önce sayın Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın açıklamış olduğu büyük Hindistanlı yatırımcının resmi prosedürleri bitmek üzere. Sadece bizim ilave alanın bin 67 dönümlük 600-650 milyon dolarlık bir yatırımla dünyada 36. fabrikasını kuracak. Bizim burada istediğimiz şey AOSB'ndeki gerek üst gerek alt yapı sanayiciler bakımından neler yapabiliriz. Hep beraber tüm sanayicilerimizin hizmetinde olacağız. AOSB Türkiye'deki en yeşil sanayi bölgesi. Ama 2 yıl sonra bizim hedefimiz daha da yeşil bir OSB yaratmaktır. AOSB Türkiye'nin en önemli oluşumlarından bir tanesidir. Sanayicilik hakikaten Türkiye-de çok zor bir iş. Zor işe kalkışmış bu insanlara nasıl yardımcı olabiliriz diye düşünüyoruz. Buradaki ekibimizle beraber elimizden geleni yapacağız.''

Muhabir: Adana

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
Kaynak: AA