Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özdemir Açıklama Yaptı

Kalkınma Bakanlığı ÇOKEP programı çerçevesinde, Bingöl ve Siirt illerinden 94 lise öğrencisi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde 6 hafta süreyle İngilizce eğitimi görmek üzere Gaziantep'e geldi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, öğrenciler, hukuk fakültesi amfisinde gerçekleştirilen törenle Rektör Prof. Dr. İbrahim Özdemir ile bir araya geldi.

Öğrencileri üniversitelerinde görmekte mutluluk duyduklarını belirten Özdemir, onların bu programda azami ölçüde faydalanmaları için üniversite adına ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Motivasyon videosu eşliğinde Çinli öğrencilerin kalabalık gruplar halinde söyledikleri, ''Yaşamımı değiştirmek istiyorum'', ''ailemi düş kırıklığına uğratmayacağım'', ''ülkemi düş kırıklığına uğratmayacağım'', ''kendimi düş kırıklığına uğratmayacağım'' sözlerini öğrencilere tekrarlatan Özdemir'in konuşması öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.

Yabancı dil bilmenin insanlara açacağı ufukları ve imkanları kendi yaşamından verdiği örneklerle anlatan Özdemir, ''Dil öğrenmek için yılmadan çalışmak ve teknolojinin imkanlarından faydalanmak gerekiyor'' dedi.

Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bayram Peköz de kendi yaşamından örnekler vererek dil öğrenim sürecini anlattı.

Ortaokulu bitirdikten sonra Bingöl'den Ankara'ya geldiklerini, ortaokulda hiç İngilizce dersi görmediği için yaşadığı zorlukları ve bunları yenmek için yılmadan sürdürdüğü mücadeleyi dile getiren Peksöz, şunları kaydetti:

''Yaşamım boyunca hiç kolay yolu seçmedim. Gelişimimi karşıma çıkan zorluklara borçluyum. Lise eğitimim boyunca İngilizce eksikliğimi kısa sürede tamamladım. Üniversitede İngiliz dil eğitimi alanında öğrenim imkanı kazandım. Dokuz Eylül Üniversitesi'ndeki İngilizce okutmanlığı görevinin ardından Avustralya'ya giderek yüksek lisans ve doktora çalışmasını hiçbir maddi yardım almadan yaptım.''

Bingöl ve Siirt'ten gelen öğrencilere seslenen Peköz, ''Aranızda bu öyküyü daha da ileriye taşıyacak ve başarı öyküleriyle karşımıza çıkacak birçok öğrenci görüyorum, içinizdeki gizli potansiyelinizin farkına varın ve kendi öykünüzü yazmaya şimdiden başlayın'' diye öğütlerde bulundu.

Muhabir: Zerin Özdilek

Yayıncı: Hasan Özkal
Kaynak: AA