Dünyaca Ünlü Beyin Cerrahı Gazi Yaşargil Safranbolu’ya Geldi

Dünyaca ünlü yüz yılın beyin cerrahı Gazi Yaşargil Safranbolu’ya geldi.

Dünyaca ünlü yüz yılın Beyin Cerrahı Gazi Yaşargil Karabük’ün Safranbolu ilçesine gelerek kentin tarihi ve turistlik yerlerini gezdi.

Köprülü Mehmet Paşa camii avlusundaki güneş saatini hayranlıkla izleyen Prof. Dr. Gazi Yaşargil 87 yaşında olmasına rağmen sağlıklı görünümü gözlerden kaçmadı.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Prof. Dr. Yaşargil’in Safranbolu ziyaretinde kedisine eşlik ederek kendilerine Safranbolu’yu anlatarak tarihi konusunda bilgiler verdi.Sonrasında ise Başkan Aksoy, Prof. Dr. Gazi Yaşargil’e Safran bitkisinde yapılan safran çiçeği çayı ikram etti.

Dünyaca ünlü beyin cerrahı Yaşargil, Safranbolu’nun tarihi yerlerine hayran kaldığını belirterek kentin bu şekilde korunmasını takdir ettiğini söyledi.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ise, “Yüzyılın cerrahını ilçemizde ağırlamaktan büyük onur duymaktayım. Elimizden geldiği kadar ilçemizi ve günümüze kadar taşınan Osmanlı mimarisini tanıtmaya çalıştık sanırım ilçemizden eşi ve kendileri memnun ayrılmışlardır” dedi.

Kaynak: İHA