Çocuklar Yaz Kur'ân Kurslarında Spor Da Yapacak

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen yaz Kur'ân kurslarında dersbaşı yapıldı. Manisa İl Müftülüğü, Sultan Camisi’nde açılış töreni düzenledi.

Yaz Kur'ân kursları, 17 Ağustos’ta sona erecek. Her yaştan öğrencinin katıldığı kurslarda, hafta için her gün 3 saat eğitim verilecek. Kur'ân okuma, ibadet, siyer ve ahlâk gibi derslerin yanısıra sosyal ve kültürel faaliyetler de düzenlenecek. Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, yaptığı açıklamada yaz kurslarında Kur'ân okuma ve dinî bilgiler dışında Kur'ân kurslarını tanıtma, öğretimini yaygınlaştırma ve verimliliğini arttırma amacıyla eğitici, dinî, sosyal ve kültürel faaliyetler düzenleneceğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, yaz kurslarına katılan çocukların çeşitli eğlencelerle güzel vakit geçirerek tatil havasında Kur'ân öğrenmesini sağlamak ve sporu sevdirmek amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla protokol imzaladığını hatırlatan Müftü Cihan, 7 ile 18 yaş arasındaki öğrencileri kapsayacak etkinliklerde basketbol, güreş, masa tenisi, badminton, tekvando, judo, wushu ve karate gibi sporların öğretileceğini bildirdi. Amaçlarının çocuklarda cami kültürü oluşmasını sağlamak olduğunu dile getiren Cihan, yaz Kur'ân kurslarının çocuklara, velilere ve din görevlilerine hayırlı olması temennisinde bulundu. Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak da bu sene söz konusu protokol çerçevesinde çocukların, camilerde ve Kur'ân kurslarında sportif faaliyetler de yapacağını söyledi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Cihan, öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaz kurslarına katılacaklar için hazırlanan kitapları dağıttı .