Belediyeden Kurumlara Alt Yapı Çalışma Uyarısı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Yurt, alt yapı çalışması yapan kurum ve kuruluşların belediyeyle koordineli çalışması gerektiğini belirtti.

Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Yurt yaptığı açıklamada, alt yapı çalışmasında bulunan kurumların, belediye tarafından belirlenen tarihlerde çalışmalarını yapmalarını isteyerek, “Bizim yollarımızda son 2 yıldır özellikle Büyükşehir Belediyesi hututları içerisindeki yollarda gözle görülür bir bozulma gözlemlenmektedir. Biz bunun farkındayız. Bunun tek sebepleri SAMGAZ, SASKİ, YEDAŞ, Superonline, Telekom ve Turksat gibi alt yapı firmalarının aynı anda şehrin her tarafına alt yapı hizmeti götürmesidir. Bunları çoğu kes halletmeye çalışıyoruz. Ancak yağmurlu ve yağışlı havalarda, ardından geçmiş yıllara rağmen çok yoğun yağışlı bir kış mevsimi atlattık. Bu yoğun yağışlı kış mevsimi ve kar sularının da etkisiyle asfaltlarda, özellikle yama yapılan asfaltlarda önemli derecede bozulmalar meydana gelmekte. Ama alt yapı çalışmaları tamamlandıktan sonra, kendi içersinde bir stabile içersine kavuştuktan sonra bizim de yollarımız tıpkı Avrupa standartlarında yamalıksız ve son derece konforlu yollar haline dönüşecektir. Bunun için özellikle Büyükşehir Belediyesi olarak gayret etmek içersindeyiz. Her yıl ortalama 150 bin ile 200 bin ton sıcak karışım asfalt dökmekteyiz. Bütün amacımız tüm yollarımızı sıcak karışım asfaltına döndürmeyi hedefliyoruz. Ama bunun içinde alt yapı çalışmalarının durağanlaşması gerekiyor. Çünkü yeni açılmış imar yollarında bu alt yapı kurumlarının sık sık abone bağlantısı yapması, kaynaklarının israf olmasına neden olmakta. Sıcak karışımının bize yıllık olarak maliyeti ise 25 - 30 milyon TL gibi bir bedele tekabül etmektedir” dedi.

Alt yapı kurumlarına seslenen Yurt, “Çalışmalarını bizim yollarda sıcak karışım asfalt çalışması yapmadan önce tamamlamalarını istiyoruz. Bizim yolların üst yapısına geçilmeden önce alt yapı ve üst yapılarını tamamlamalarını istiyoruz. Yoksa üst yapıyı yapıyoruz, sıcak karışımı bitiriyoruz, üzerine silindiri çeker çekmez, bir bakmışsınız bir alt yapı kurulumu buraya girmiş. Halbuki biz aylar öncesinden kendilerine ‘biz şu yollarda asfalt çalışması yapacağız’ diye yazı yazıyoruz. Kendileri de kendi ödeneklerini ve programlarını bahane sürerek bize ‘orada bir çalışma düşünmüyoruz’ diyorlar. Ama aradan daha 1 gün geçmeden bu sefer yolu kazmaya başlıyorlar. Bunlara engel olmaya çalışıyoruz. Bu seferde ‘Büyükşehir Belediyesi bizim yatırımlarımıza engel oluyor’ diyorlar. Herkes Büyükşehir Belediyesinin ne yapmak istediğini ve hangi hedeflere koşmak istediğini çok iyi biliyor. Biz kent halkına içersinde keyifle yaşayabileceği, kenti ile övüne bileceği, konforlu ve Avrupa standartları düzeyinde bir kent vaat ediyoruz. Bunun için gecemizi gündüzümüze katarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA