AK Parti'li Karal: Çaykur Haksız Yere İnfaz Edildi

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, "9 Mayıs'ta başlayan çay sezonu sonrası yapılan çay eylemleriyle Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) haksız yere infaz edildi.

" dedi.

Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği'nde basın mensupları ile biraraya gelen Karal, ilde yapılan yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Milletvekili olduğu günden bu yana haftanın 3 gününü Ankara'da, 4 gününü de Rize'de geçirdiğini ifade eden Karal, “İlimizde ilçe ziyaretlerinde bulunarak sorunları yerinde tespit ediyoruz. Vatandaşlarımızın sıkıntılarına tercüman olmaya çalışıyoruz. En son İyidere ilçemizde incelemelerde bulunduk. Bu ilçemizin su sorunuyla alakalı ilçe yetkilileriyle biraraya geldik. İlçedeki su sorununu en kısa sürede halledeceğiz.” şeklinde konuştu.

Milletvekili Karal, hukuki meseleler nedeniyle yapımına uzun suredir başlanamayan Kalkandere Organize Sanayi Bölgesi'nin son durumu hakkında da açıklamalarda bulundu.Karal, 9 Mayıs'ta başlayan yaş çay kampanyası sonrası bazı grupların çay eylemlerinde bulunduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti: “Çayla alakalı sıkıntılarda özellikle özel sektör çay fabrikaların 66,5 kuruşa inecek fiyatlarda çay alımı yapmaları çok etkili olmuştur. Özel sektörün bu alım politikasının faturası ÇAYKUR'a kesildi. ÇAYKUR haksız yere infaz edildi. ÇAYKUR birinci sürgünde günlük 7 bin ton kapasite ile kampanya sürgün sonuna kadar üreticisinden 230 bin tona yakın çay aldı. Kısacası ÇAYKUR, üreticisine karşı görevini layıkıyla yerine getirdi. Şu an özelleştirilmeyen tek Kamu İktisadi Teşekkülü (KİT) ÇAYKUR'dur. Üreticiler ÇAYKUR'un bölgenin sigortası olduğunu unutmamalı. ÇAYKUR'u yerden yere vurursak birilerinin ekmeğine yağ süreriz. Başta üretici olmak üzere tüm yetkililerin ÇAYKUR'un yanında olması, kurumu koruması gerekir. Unutulmasın ki iktidarımızda ÇAYKUR'u aldığımızda kurumun halen hacizli telefon borçları vardı. Biz o zor günlerden ÇAYKUR'u kurtararak bugün ayağa kaldırdık.”
OVİT TÜNELİ 2015 KASIM'INDA BİTİRİLECEK
130 yıldır hayali kurulan ve nisan ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından temel atma töreni gerçekleştirilen Ovit Tüneli ile ilgili de bilgiler veren Karal, “Başbakanımız, tünelin 2015'in Kasım ayında bitirileceğini müjdelemişti. Tünel ile bağlantılı diğer yollar da Başbakanımızın verdiği tarihle aynı zamanda bitirilecek. Kuzey ile güneyin buluşması adına büyük önem taşıyan Ovit Tüneli projesi bitirildiğinde bölgeye yapacağı katkılar daha iyi anlaşılacaktır. İlimizde işsizlik oranının en aza indirilmesi adına çalışmalarımız sürüyor." diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in başlattığı 'Toplum Yararına İstihdam' projesi kapsamında Rize'de 2 bin 400 kişinin iş sahibi olduğunu ifade eden Karal, "Bu kardeşlerimiz normalde 6 ay çalışacaktı ama çalışma tarihlerini 9 aya çıkardık. Rize İş-kur Müdürlüğü'nden aldığımız bilgilere göre ilimizde 6 bin civarında işsiz kardeşimiz var. İktidarımızın en fazla önem verdiği konulardan biri olan işsizlikle mücadele meselesinde ilimizde tek işsiz kişi kalmayacak şekilde çalışacağız.” dedi.