Yalova Valisi Esengül Civelek'in Açıklaması

Yalova Valisi Esengül Civelek, yaklaşık 8 aydır Yalova'da konaklayan Vanlı depremzedelerin büyük çoğunluğunun memleketlerine döndüğünü söyledi.

Civelek, gazetecilere yaptığı açıklamada, 23 Ekim tarihinde gerçekleşen deprem felaketinin ardından 891 depremzedenin Yalova ve ilçelerinde misafir edildiğini kaydetti.

Depremzedelerin tüm ihtiyaçlarının Yalova Valiliği ve ilgili kurumlar tarafından karşılandığını kaydeden Civelek, ''Depremin olumsuz etkilerinin azaltılması konusunda, kişilerle birebir yapılan görüşmelerle psikolojik destek sağlanmıştır'' dedi.

Her türlü malzemenin eksiksiz bir şekilde dağıtıldığını da belirten Vali Civelek, şöyle devam etti:

''Eğitim çağındaki çocukların, tahsis edilen servis araçlarıyla okula ulaşımları temin edilerek eğitimlerinin aksamaması sağlanmış, okul öncesi çocuklar için oyun parkı oluşturulmuş ve ayrıca tüm depremzede çocuklara kırtasiye, oyuncak ve giyecek gibi ihtiyaçları olan her türlü malzeme eksiksiz dağıtıldı. Tüm depremzedelere 3 öğün sıcak yemek verildi, sağlık yönünden her türlü ihtiyaçları karşılandı. Yaklaşık 8 aydır ilimizde misafir ettiğimiz depremzede vatandaşlarımızın evlerine dönüş biletleri de valiliğimizce karşılandı. Birkaç aile dışında, depremzede vatandaşlarımızın tamamı memnuniyetlerini ifade ederek evlerine döndü''

Valiliğin sunduğu hizmetlere ilave olarak katkıda bulunanlara da teşekkür eden Vali Civelek, ''İlimizde kaldıkları süre içinde, valiliğimizin sunduğu hizmetlere ilave olarak depremzedelerin çeşitli ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağlayan sosyal sorumluluk sahibi işadamı, esnaf ve hayırsever vatandaşlarımız ile UEDAŞ yönetimine şükranlarımı sunuyorum. İl merkezinde bulunan ve YABELTAŞ tarafından işletilen TİGEM Dinlenme Tesisleri'ni tahsis ederek, 237 depremzedenin bu güne kadar barınmasına imkan oluşturan Yalova Belediye Başkanına ve YABELTAŞ Yönetimine, depremzedelerin ilimize intikalinden ayrılışlarına kadar onların ihtiyaçlarının karşılanması için özveriyle çalışan vali yardımcılarıma, kaymakamlarıma, tüm personelime ve yardımsever Yalovalı vatandaşlarıma teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı.

Muhabir: Nedim Güler

Yayıncı: Harun Kaymaz
Kaynak: AA