Gümüşhane Özel İdare Eski Araçlarını Sattı

Gümüşhane İl Özel İdaresi, ekonomik ömrünü doldurmuş araç, iş makinesi ve demirbaş satışı gerçekleştirdi.

Gümüşhane Özel İdare Eski Araçlarını Sattı
İl Encümeni tarafından yapılan satışta, ilana çıkılan 22 kalem 33 parçalık makinelerden 5 parçaya alıcı çıkmazken, diğer bütün araç ve parçalar satıldı.

Vali Dr. Yusuf Mayda başkanlığında, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Encümen üyeleri ve kurum yetkililerinin katıldığı ve açık artırma şeklinde yapılan ihale İl Genel Meclisi salonunda gerçekleştirildi.

İhalede 5 bin TL muhammen bedelle satışa çıkan Land Rover marka dizel arazi tipi ambulansa 23 talipli çıkarken, kıran kırana geçen artırma sonucunda araç 17 bin 200 TL’ye alıcı buldu.

Satışa çıkarılan dozer, greyder, kamyon, otomobil, minibüs, akaryakıt tankeri ve kamp treyler için toplam 122 dosya alınırken, ihale sonucunda kankösör tesisi, 1 greyder,1 dozer ve 2 adet kepçeye alıcı çıkmadı. Satılmayan araç, iş makinesi ve demirbaşların 2886 sayılı kanuna göre önümüzdeki günlerde pazarlık usulü ile tekrar satışa çıkarılacağını ifade eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, ekonomik ömrünü tamamlamış, tamirinin ekonomik olmadığı çok sayıda aracın elden çıkarıldığını söyledi.

Satışın makine parkını yenilemeye yönelik olduğunu ifade eden Akdoğan, vatandaşların ihaleye gösterdikleri ilgiden memnun olduklarını belirtti.

Kaynak: İHA