Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey Açıklama Yaptı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, ''Kandiller, yüreğimizi kin ve nefret duygularından temizlemek için fırsattır'' dedi.

Güzelbey, Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda, Miraç Kandili'nin tüm İslam alemi için hayırlı ve kutsal bir gece olduğunu belirtti.

Güzelbey, şunları kaydetti:

''Birlik ve beraberliğin önemli olduğu, kardeşliğe ihtiyacımız olan bu günlerde kandillerin önemi daha da fark edilir olmaktadır. Çünkü günümüzde yaşanan kin ve nefret duyguları, düşmanlıklar bazen insani duyguların önüne geçmekte, bizleri kötü davranışlara yöneltmektedir. Bizler bu mübarek günler vesilesiyle dostluklara daha da önem vermeli, kırgınlıklardan kaçınmalı, yapılan hatalarımızı telafi etme yoluna gitmeliyiz. Yüreğimizi nefret ve düşmanlık gibi duygulardan temizlemeye çalışmalı, insani meziyetlerimizi ön plana çıkartan bir yaşamı tercih etmeliyiz. Ayrıca bu mübarek günlerin ve gecelerin, el ele verip tüm dünyada barışı tesis etmemiz için bize sunulmuş birer fırsat olduğunu unutmamalıyız.''

Kandilin ülkemize hayırlar getirmesi, İslam aleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın barış ve huzuruna vesile olması temenni eden Güzelbey, tüm İslam aleminin Miraç Kandili'ni kutladı.

-Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, üç aylar olarak bilinen kutsal günlerin kandillerinden biri olan Miraç Kandili'ne kavuşmanın sevinç, huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Tahmazoğlu, yayımladığı mesajında, Miraç gecesinin sevgili Peygamberimizin bir gece Mescid-i Haram'dan çevresi mübarek kılınan Mescid-i Aksa'ya götürülmesi, oradan da zaman ve mekan unsurlarının aşıldığı bir makama ulaştırılması olayının cereyan ettiği gece olduğunu ifade etti.

Tahmazoğlu, şöyle dedi:

''Kandil olarak adlandırılan geceler, ışıklarıyla sadece karanlık gecelerimizi değil, aynı zamanda manevi feyziyle de gönüllerimizi aydınlatır, zihinlerimizi berraklaştırır. Bu geceler, kendimizi ve yaptıklarımızı bir kez daha gözden geçirmek ve sorumluluklarımızı hatırlamak bakımından bir fırsat olarak düşünülmelidir. Miraç Kandili de bu anlayışla değerlendirilmeli, anlam ve ruhuna uygun olarak toplumsal huzur ve barışı sağlamaya yönelik gayretler sürekli artırılmalıdır. Herkesin Miraç Kandilini tebrik ediyor, bu gecenin tüm insanlığın huzur ve barışına vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum.''

-Şehitkamil Belediye Başkanı Fadıloğlu

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, ''Yüce Kitabımız Kuran-ı Kerim'in indiriliş sürecinde ve Hz. Peygamberimizin hayatında özel bir yeri olan Miraç gecesi insanın manevi yücelişini sembolize eden mucizevi bir olaydır'' dedi.

Başkan Fadıloğlu, yayımladığı kutlama mesajında, Miraç gecesinin daha iyi kavranması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Mukaddes gün ve gecelerin en hayırlılarından olan Miraç gecesi dilerim ki bizler için mutluluk, huzur ve barışın habercisi olur. Bu günlerde yardıma ihtiyaç duyan insanlarımıza, el uzatmanın önemi daha da artmaktadır. Komşumuzla, akrabalarımızla daha doğrusu tüm çevremizle olan ilişkilerimizi gözden geçirip, yaptığımız hatalar varsa düzeltmenin en güzel zamanıdır. Unutmamalıyız ki, bazen bir tebessüm bile ibadettir ve insanlara vereceğiniz birçok hediyeden daha değerlidir. Tüm İslam aleminin ve Gaziantepli hemşehrilerimin Miraç Kandili'ni kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.''

Muhabir: Zeynep Yücetaş

Yayıncı: Sevil Çelik
Kaynak: AA