Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen'e Adli Para Cezası

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, 87 gün adli para cezasına çarptırıldı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen'e Adli Para Cezası
AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca'nın Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen hakkında, genel seçimler öncesi katıldığı bir televizyon programında kendisine hakaret ettiği iddiasıyla açtığı davanın görülmesine devam edildi. Eskişehir 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nde Büyükerşen'in de hazır bulunduğu davanın dördüncü duruşmasına Koca katılmadı. Mahkemeye heyeti tarafından son sözü sorulan Büyükerşen, "Ben Koca'ya 'yalancı' demedim" dedi.

Büyükerşen, savunmasında şunları söyledi: "Bu olay, Salih Koca'nın yapamadıkları birçok işi yapamayışlarının müsebbibi olarak değişik platformlarda beni hedef göstermesiyle ortaya çıktı. O tarihte milletvekili adayı olan Salih Koca'nın halka doğruları söylemesi gerekirdi ancak söylemedi. Ben de davaya konu edilen TV programında müştekinin beyanlarının gerçeği yansıtmadığını resmi belgeleriyle ispatladım. Müşteki gerçeğe aykırı beyanlarını tek bir TV programında değil, değişik TV programlarında ve mahalli gazete haberlerinde dile getirmişti. Ben siyasetin içersinden bir kişi olarak doğru söylenmesi gerektiğine inanırım. Salih Koca'nın halka doğruları söylemediğini belirttim. Bunu mahkemenizin takdirine bırakırım. Delillerimizi de mahkemeniz tam olarak toplamadı. Bu bakımdan davayı sonuna kadar götürmek durumundayım. Beraatimi istiyorum. İnanıyorum ki eninde sonunda adalet yerini bulacaktır." Mahkeme heyeti Büyükerşen'i 87 gün adli para cezasına çarptırdı. Mahkeme; sanığın TCK.'nın 52. maddesi gereğince ve her günü takdiren 20 TL'den hesaplanarak 1740 TL adli para ile cezalandırılmasına, adli para cezasının miktarı ve ekonomik şartları dikkate alınarak cezanın 10 ayda 10 eşit taksitle taksitlendirilmesine, taksitlerden birinin zamanında ödenmemesi halinde geri kalan kısmının tamamının tahsiline ve ödenmeyen adli para cezasının hapse çevrilmesine karar verdi.

Mahkeme çıkışı açıklama yapan Büyükerşen, "Mahkeme heyeti temyize gitmememiz için karar aldı. Siyasetçiler halka doğruyu söylemeli. Halkı aldatmamalı. Ben yalan söylemedim. Söylemediğime de inanıyorum" dedi.

Kaynak: İHA