Bakan Şahin, Siirt Pmyo Mezuniyet Törenine Katıldı

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile birlikte Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) mezuniyet törenine katıldı.

Bakan Şahin, Siirt Pmyo Mezuniyet Törenine Katıldı
Helikopterle Diyarbakır’dan Siirt‘e gelen Bakan Şahin ve Kılıçlar, Siirt Valisi Musa Çolak tarafından karşılandıktan sonra PMYO'ya geçti. Siirt PMYO mezuniyet töreninde konuşan Bakan Şahin, bakanlık olarak PMYO okullarına büyük önem verdiklerini söyledi.

Şahin, "En önemli polis kaynağımız bu okullarımızda yetişmektedir. Bu okullarımızda yetişen polislerimiz emniyet teşkilatımızın vitrinini oluşturmaktadırlar. Genç polislerimizin iyi yetişmesi için hiçbir çalışmadan uzak durmamaktayız. Polislerimizin iyi yetişmesi son yıllarda yükselen polis imajını ve güvenirliliğini daha da arttırmaktadır. Bugün Siirt ilinin de dahil olduğu 26 farklı ilimizde PMYO tarafından eğitim verilmektedir. Gençlerimiz bu okullarda iki yıllık mesleki eğitim sonrasında polis olarak emniyet teşkilatımıza katılıyor. Bu okullarımızda toplam 15 bin 876 öğrencimiz öğrenim görmektedir. 2012 yılında yani içinde bulunduğumuz hafta içerisinde bu okullarımızdan toplamda 7 bin 377 öğrenci mezun olacaktır. Vatandaşlarımızın güvenlik güçlerimizden yegane isteği, huzur ve güven içerisinde endişe duymadan yaşama ve kendisini korkusuzca ifade edebilme arzusudur. Günümüzde terör başta olmak üzere dünyadaki birçok olumsuz gelişme insanların can ve mal güvenliğini daha çok tehdit eder hale gelmiştir. Güvenlik hizmetleri eskiye nazaran daha çok ihtiyaç duyulan hizmet haline gelmiştir. Bakanlık olarak her gün değişen ve gelişen şartlara uygun olarak vatandaşlarımıza iç güvenlik hizmetini iyileştirerek ve geliştirerek sunmanın gayreti içerisindeyiz. Sunduğumuz tüm hizmetlerde olduğu gibi güvenlik hizmetlerinde de vatandaş memnuniyetini sürekli ön planda tutmaktayız. Güvenlik hizmetlerini sunarken özgürlüklerin korunmasına çok ama çok özen göstermekteyiz. Çünkü bilmekte ve inanmaktayız ki, özgürlüklerin olmadığı yerde güvenliğin bir anlamı kalmayacaktır. Yine güvenliğin olmadığı bir ortamda da özgürlüğün adı kalmayacaktır. Bu bilinçle bütün çalışmalarımızı özgürlük ve güvenlik birlikteliğini gözeterek yürütmekteyiz. Polis kendisine emanet edilen canı ve malı iyi korumak, halkın huzur ve güven ortamını kalıcı hale getirmek, bireylerin temel hak ve özgürlüklerini güvence altına almakla görevlidir. Bu görevlerini iyi yapmak zorundadır. Aksi takdirde polisimiz, jandarmamız, güvenlik teşkilatımız bu görevlerini yapmada kendi başarılarını daha yukarılara taşıyamazsa kendi varlığını sorgulanır hale getirilmesine sebep olur. Biz bakanlık olara polisimizin ve jandarmamızın mevzuatın verdiği görevleri, vatandaşımızın layık olduğu en iyi şekilde yapması için elimizden gelen çabayı göstermekteyiz. Polis sokaktaki tavrıyla, vatandaşımıza yaklaşımıyla sadece kendi kurumunu ve şahsını değil, aynı zamanda devletin saygınlığını ve milletin hayatiyetini ve varlığını temsil etmektedir” dedi

Törende bir konuşma yapan Siirt Valisi Musa Çolak ise, günümüzde en büyük yatırımın, insana yapılan yatırım olduğunu söyledi.

Çolak, "Bu gerçekten hareketle, burada, çağdaş normlara sahip, insan haklarına saygılı, Atatürk ilkelerine bağlı, yarının polislerini yetiştiriyoruz. Onlar, bu güzide okuldan asil milletimize hizmet etmeye hazır ve onun onurunu yaşama heyecanı ile mezun olmaktadırlar. Bugüne kadar, çalışmalarını yakinen takip ettiğim bu okulumuzun, eğitim ve öğretimin en üst düzeyde yürütülmesi bağlamında, kendilerine her türlü desteği sağladık, sağlamaya da devam edeceğiz. Polisimiz, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da, ülkenin her köşesinde; haksızlığa, usulsüzlüğe, kanunsuzluğa, çetelere, trafik terörüne, yolsuzluk yapanlara ve masum halkımızı her ne sebeple olursa olsun, zarar vermek isteyenlere, asla fırsat vermeyecektir” ifadelerini kullandı

Konuşmalardan sonra, dereceye giren öğrencilere ödülleri Bakan Şahin, Vali Çolak ve AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ile diğer yetkililer tarafından verildi.

Yemin ve halk oyunları gösterisinin ardından dönem birincisi Rıza Eyvallı tarafından yaş kütüğüne plaket çakıldı. Tören keplerin havaya fırlatılması ile sona erdi.

Bakan Şahin, daha sonra helikopterle Bitlis'e hareket etti

Kaynak: İHA