Antalya'da Kongre Turizmini Geliştirme Çalışmaları

Antalya'da kongre turizmini geliştirebilmek amacıyla çeşitli çalışmalar yürütülüyor.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Tuncay Engin ve Antalya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Alaattin Özyürek ile Antalya Tanıtım Vakfı ve Antalya Kongre Bürosu Başkanı Nizamettin Şen bir araya gelerek, Antalya'da kongre turizminin geliştirilmesi için işbirliği kararı aldı.

ATAV Başkanı Şen, Antalya'da Uluslararası Kongre Turizmi Potansiyelinin Tanıtılması ve Geliştirilmesi Projesi'nin BAKA'dan hibe desteği almaya hak kazandığını söyledi.

Proje ile turizmin çeşitlendirilerek sezonun 12 aya yayılması çalışması yapılacağını ifade eden Şen, ''Antalya'nın uluslararası kongre turizmi pazarından aldığı payın artırılmasına çalışacağız. Yatak ve toplantı kapasitesinin tam olarak değerlendirilmesi ve proje kapsamında yapılacak 'yeşil toplantılar' ile sürdürülebilir turizmin desteklenmesini amaçlıyoruz'' dedi.

Kongre turizminde yeni trendler olduğunu ve bunun geniş bir yelpazeye uzandığını vurgulayan Şen, şunları kaydetti:

''Kongre turistleri normal turistlere göre 3 kat daha fazla harcama yapıyor. Antalya, muhteşem doğası ve iklimi ile kongre turizmi için mükemmel bir destinasyon. Bu proje ile bu potansiyeli canlandırmak istiyoruz. Turizm sektöründe tanıtım ve pazarlama iki ayrı kavram. Aralarında bir çizgi var, ancak bu çizgi düz değil zikzaklı. Tanıtım ve pazarlamanın çoğu zaman iç içe geçtiğini bilmemiz lazım. Kongre turizmi konusunda belediyelere de büyük görev düşüyor.''

Uluslararası Kongre Organizatörleri Birliği'nin 2014 Kongresi ile 2016 Dünya Botanik Exposu'nun Antalya'da yapılacağını anımsatan Şen, bu organizasyonlara ilave olarak Antalya için yeni çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

Kasım 2012'de İspanya'nın Valencia şehrinde Dünya Narenciye Kongresi'nin yapılacağını bildiren Şen, ''Bu kongrenin Antalya'ya kazandırılması için çalışmalar yapılabilir. Ancak bu kongrenin 2020'ye kadar yapılacağı yerler belli. Biz 2020 sonrasını hedeflemeliyiz. Kongre turizmi sektöründe işler uzun soluklu çalışmayı gerektiriyor'' diye konuştu.

Tuncay Engin de kongre turizminin Antalya için büyük önem taşıdığını vurgulayarak, ''BAKA olarak kongre turizmini önceliklerimiz arasına aldık. Kongre turizminin geliştirilmesi için iki kurum arasında hibe projesinin dışında da işbirliğine gidilmesinden büyük memnuniyet duyacağız'' diye konuştu.

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA