Vali Harput, Köy Kadın Dernekleriyle Bir Araya Geldi

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa-Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansı kapsamında, Nilüfer Kaymakamlığı, Köylere Hizmet Götürme Birliği, İl Özel İdaresi ve Osmangazi Kaymakamlığı tarafından yürütülen ''Doğancı-Dağyenice ve Atlas Köyleri Kadın Girişimciliği Projesi'' bilgilendirme toplantısına katıldı.

Toplantıya, İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, Nilüfer Kaymakamı Ekrem Çalık, Vali Yardımcıları Hamdi Usta, Mustafa Güney, Özel İdare Genel Sekreteri Bilal Çelik ve Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar katıldı.

Harput, toplantıda yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en güzel bölgelerinden biri Bursa'da, Osmanlı'yı kuran şehirde, mübarek topraklarda her gün yeni güzellikler doğduğunu söyledi.

Bugün bir başka güzelliğin safhasını beraber yaşadıklarını ifade eden Haput, şöyle konuştu:

''2008'de küçük bir mütevazi katkıyla buradaki güzelliği görünce buraya destek vermemiz lazım. Bu güzelliği insanlığa tanıtmamız lazım. Bu güzellikten insanların istifade etmesi lazım. Bu güzel bölgede yaşayan insanların bundan daha çok istifade etmesi lazım. Düşüncesi ile yola çıktık ve bugün geldiğimiz noktada 'Dağyenice' adı Bursa hudutlarını aştı, Türkiye hudutlarını aştı, dünyanın dört bir tarafına bu isim bir itibarın adı olarak yayılmaya başladı.

Bu çok önemli bir gelişmedir. İnşallah bölgemizin bu güzel mekanı Türkiye'nin en büyük termal turizm tatil merkezi olacak. Tabi bu hadiseyi sadece buraya üç beş tane otelin gelip yapılması şeklinde olmamalı. Burası bölge halkıyla, köyüyle, köylüsüyle, üretimiyle çiftçisiyle tarımıyla, turizmiyle, sağlığıyla her şeyiyle bütünleşen muhteşem bir hayat alanı olacaktır ve burada kadınlarımıza büyük rol, görev düşecek.''

Harput, Anadolu'nun çilekeş insanları olan kadınların hep ikinci plana itildiğini belirterek, ''Sanki önemli bir iş yapmıyormuş gibi atıl bir vaziyette gösterilmeye çalışılmıştır. Ama bu ülkenin kalkınmasında, gelişmesinde, büyümesinde, güçlenmesinde kadınlarımızın en az erkekler kadar rolü, emeği ve hakkı vardır'' dedi.

Projeye ciddi miktarda kaynak ayırdıklarını ifade eden Harput, ''Belki 500 milyarı bulmuştur, bizim ajans olarak bu bölgeye yaptığımız kaynaklar. Bunlar tabi daha küçük rakamlar ve devam edecek. Burada Türkiye'nin en büyük projesi emin adımlarla ilerliyor. Bu işler bugünden yarına iki tane ev yapmakla ya da bir tane bina yapmakla bu iş tamam demeyiz biz. Sabırlı olacağız, ayrıca spekülatif hareketlere girmeyeceğiz. Fırsatçılık yapmayacağız. Küçük düşünmeyeceğiz, büyük düşüneceğiz'' diye konuştu.

Vali Harput, daha sonra Misi köyünde de köy kadın dernekleriyle bir araya geldi. Harput, dernek yöneticilerinin sorunları dinledi ve destek sözü verdi.

Misi Köyü Kadınları derneği çalışanlarının altı farklı kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlerine, kurs bitirme belgelerini de veren Harput, dernek yöneticilerine teşekkür etti .
Kaynak: AA