''Yonca Biçme'' Tartışması Olduğu Ortaya Çıktı

Konya'nın Doğanhisar ilçesinde bir kişinin kahvehaneyi basıp babasını öldürdükten sonra intihar etmesi olayının nedeninin, aralarındaki ''yonca biçme'' tartışması olduğu ortaya çıktı.

İlçeye bağlı Uncular köyünde yaşayan Ramazan Koçyiğit , dün akşam saatlerinde av tüfeğiyle köy kahvehanesinde 70 yaşındaki babası İsmet Koçyiğit'i ateş ederek öldürmüş, daha sonra tüfeğin namlusunu çenesine dayayarak intihar etmişti. Ancak, olayın nedeni öğrenilememişti.

Uncular Köyü Muhtarı Abdi Altunbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, baba İsmet Koçyiğit'in dün sabah oğluyla yaptığı tartışma sonrası, ''tarlamdaki yoncaları biçti'' diyerek oğlunu Jandarma'ya şikayet ettiği, bunun üzerine oğul Ramazan Koçyiğit'in ifadesi alınmak üzere İlçe Jandarma'ya götürüldüğünü öğrendiklerini söyledi.

''İfadesi alındıktan sonra bırakılan oğlu, babasının kendisini Jandarma'ya şikayet etmesine sinirlenerek strese girmiş'' diyen Altunbay, ''Ramazan, evinden getirdiği tüfekle önce kahvedeki babasını sonra kendini vurmuş. Huzur içinde yaşayan köyümüz adına talihsiz bir olay, Allah herkese sabır versin. Bu olay bizi çok üzdü'' diye konuştu.

Görgü tanıklarının ifadesine göre, akşam saatlerinde elinde tüfekle köy kahvehanesine gelen oğul Ramazan Koçyiğit, kendisini görerek kahvehanenin içine kaçan babası İsmet Koçyiğit'in önce kalçasına sonra da göğsüne ateş etti.

Babasının öldüğünden emin olan Ramazan Koçyiğit, ardından tüfeğin namlusunu kendi çenesine dayayarak tetiğe bastı. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince yapılan kontrollerde baba ile oğlunun hayatını kaybettiği belirlendi .
Kaynak: AA