Pınarbaşı Belediyesinde Yüz Güldüren Tis

Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığı ile Pınarbaşı Belediyesi arasında bir süredir yürütülen toplu iş sözleşme görüşmeleri anlaşma ile sonuçlanarak imza altına alındı.

Pınarbaşı Belediyesinde Yüz Güldüren Tis
Pınarbaşı Belediyesi’nde gerçekleştirilen imza töreninde bir konuşma yapan Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir, “Başkanımıza bu imzaladığımız toplu iş sözleşmesinden dolayı teşekkür ediyorum. Başkanlığa geldiği günden itibaren işçi arkadaşlarımızın maaşlarını ve ikramiyelerini zamanın da verdi. İçeride de hiçbir alacağımız bulunmamaktadır. Hatta bazı arkadaşlarımız belediyeye borcu bile var. Onlara bir ağabey gibi davrandı. Bu sene başkanımız yoğun bir çalışmaya imza atarak Pınarbaşı’nın alt yapısını değiştirecek Allah yardımcısı olsun. Bunun yanı sıra sözleşmemizin yürürlüğe girmesiyle birinci ve ikinci yıllar ayrı ayrı ortalaya maaşlara yüzde 25 oranında zam gelecek. Parasal olarak da arkadaşlarımıza yaklaşık olarak 270 TL net zam gelecek. Başkanımıza Allah ödeme gücü versin sözleşmemizde Pınarbaşı Belediyemize ve arkadaşlarımıza hayırlı olsun.” dedi.

Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş da konuşmasında işçilerini bir kardeşi olarak bildiklerini ve onları hiçbir zaman mağdur etmeyeceklerini belirterek, “İşçi arkadaşlarımızın çalışmalarından ve verdikleri hizmetlerden memnun olduğumuz için vereceğimiz zammın en iyisini verdik. Bizim gönlümüzden geçen daha iyi bir zamdı. Belediyemizin İmkânları nispetinde vereceğimiz zammın en iyisini verdik. Gelecek senelerde yapacağımız anlaşmalarımızda imkanlarımız düzelirse daha da iyi zammı hatta Türkiye’nin en üstünde zammı arkadaşlarımıza veririz. Sözleşmemiz arkadaşlarımıza ve belediyemize hayırlı olur inşallah.” dedi.

Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Özdemir de işçi arkadaşlar adına Belediye Başkanı Ataş’a gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür ederek bir buket çiçek takdim etti .
Kaynak: İHA