Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Erciş’te

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Van’ın Erciş ilçesinde EVYAP Holding tarafından yaptırılacak Atatürk İlköğretim Okulu’nun temelini attıktan sonra esnafın sorunlarını dinledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Erciş’te
Bakan Hayati Yazıcı, Van’daki ziyaretinin ardından helikopterle Erciş’e geldi. Bakan Yazıcı ile birlikte Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Van Valisi Münir Karaloğlu, Erciş Kaymakamlığına vekaleten bakan Van Vali Yardımcısı Barbaros Baran, AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci, Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, TOOB Başkanı Rifat Hisarccıklıoğlu,TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül de ilçeye geldi. Erciş’te EVYAP Holding tarafından yaptırılan okulun temelini atan Yazıcı, hükümetin icraatlarından bahsetti. Hükümet olarak her zaman depremzede vatandaşların yanında olduklarını, bundan sonra da sorunların tek tek ortadan kaldıracaklarını belirten Yazıcı, hükümetin eğitim ve sağlığa azami önem verdiğini söyledi.

Her şeyin başının eğitim olduğunu anlatan Yazıcı, “Depremden sonra Van ve Erciş'te eğitim ünitelerinin yerle bir olması sonucu Türkiye'nin her tarafından müteşebbislerimiz, hayırseverlerimiz cepleriyle gönülleriyle birlikte burada oldular. Ben bu hayırseverlerimizi içtenlikle tebrik ediyorum. Bugün bu okulun yapımını üstlenen EVYAP'la yolumuz hep hayır hizmetlerinde çakışıyor. Bundan birkaç yıl önce Kocaeli’nde engellilerle ilgili okulun hizmete açılması törenine katıldım. Bugün de burada bir okulun temel atma töreninde birlikteyiz. Emaneti teslim aldığımız o günden bu yana sizin gündeminiz ile hükümetin gündemini birleştiren bir yönetim anlayışına sahibiz. Politikalarımızı icraat aşamasına koyarken bunun merkezinde hep siz vardınız. Rengi, mezhebi ne olursa olsun hiçbir ayırım yapmadık. İnsanlarımızın huzuru, güvenliği, esenliği bizim hareket noktamız ve merkezimize insanı yerleştiren bir anlayışa sahibiz. 9,5 yıldır bütçede en büyük kaynağı eğitime ayırmışız. İkinci olarak sağlığa ayırmışız. Hep insan ile alakalı, yaşamla alakalı. Kalp hastalığı her insanda aynıdır. Bütün hastaneleri birleştirdik ve herkes tek çatı altında kaliteli hizmet alacak. Bu ülkenin insanının en kaliteli eğitimi alabilecek imkana sahip olması lazım. O da bir insan hakkı. Çünkü bu çağın, bu dönemin en önemli gücü bilgidir. Her şeyi üreten bilgidir. 9,5 yıldır eğitim öğretim dönemi başladığında öğrencilerimizin kitaplarını sıralarının üzerinde teslim eden bir eğitim anlayışımız var'' dedi.

"EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ DAYANIŞMA GELENEĞİMİZ" Van'a birlikte geldiği heyetle eğitim hizmet binaları yapma konusunda protokoller yaptığı müjdesini de veren Bakan Yazıcı, ''Bizim toplumsal olarak en büyük gücümüz, yardımlaşma ve dayanışma geleneğimizdir. Nerede bir şey olursa hepimiz oradayız. Bu bizim toplumsal yapımızın en büyük halkasıdır'' şeklinde konuştu.

Van Valisi Münir Karaloğlu da depremler sonrası 89 okulda eğitimin sona erdiğini söyledi.

Deprem sonrası 75 bin öğrencinin Van dışında eğitimlerini sürdürdüğünü ve bu nedenle sıkıntı yaşamadıklarını hatırlatan Vali Karaloğlu, ''Biz bu sene çok ciddi sıkıntı yaşamadık ama 2012-2013 eğitim öğretim yılının başlamasıyla bizim yeni derslikler, yeni okullar, yeni lojmanlara ihtiyacımız var. Bu ihtiyacımızı Türkiye ile paylaşınca birçok hayırsever, kurum, kuruluş bizimle okul, öğretmen evi, lojman yapmak için protokol imzaladı. İşte sesimize ses veren kuruluşlardan bir tanesi Türkiye'nin güzide holdinglerinden biri olan EVYAP Holding oldu. Okulumuz farklı bir teknoloji ile inşa ediliyor. Alt germe Japon teknoloji diye bir sistemle yapılıyor. Firma yetkililerinin bize verdiği güvence ile 9,0 büyüklüğündeki bir depreme bile dayanıklı olacak. Bizim en büyük sıkıntımız kamu binalarının ayakta kalamamasıydı. Ama şimdi yeniden yapmaya başladığımız okullarımız ve kamu binalarımız, inşallah bir daha deprem yaşamayız ama yeni bir depremde vatandaşımızı gönül rahatlığı ile içerisine sokabileceğimiz, sığınağımız olabilecek kamu binaları oluyorlar'' diye konuştu.

"EL ELE VEREREK YARALARI SARACAĞIZ" EVYAP Holding İcra Kurulu Başkanı Mehmet Evyap da devlet, millet, sivil toplumun el ele vermesiyle deprem yaralarının sarılacağını söyledi.

Kuruluş olarak bu yaraların sarılmasında yer almak istediklerini ve bunun eseri olarak da 34 derslikli okulun temel atma törenini gerçekleştirdiklerini ifade eden Mehmet Evyap, ''EVYAP, Doğu Anadolu'dan çıkmış bir Türkiye değeridir. Yüzde 100 yerli sermayeli Türk şirketidir. Yaptığıyla, yapacaklarıyla bu ülkenin değeridir ve bu ülkeye hizmet amacıyla çalışmaktadır. Dilerim, öğrencilerimiz fedakarlıklar içerisinde Van ve Erciş'te kurulan eğitim kurumlarında en iyi şekilde çalışarak vatana ve millete en hayırlı evlatlar olurlar” dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Yazıcı, Vali Karaloğlu, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, EVYAP Holding İcra Kurulu Başkanı Mehmet Evyap, kurban kesimi ve dualar eşliğinde mikser butonuna basarak temele ilk harcı attı.

Buradaki programın ardından Erciş Ticaret ve Sanayi Odası'na geçen Bakan Yazıcı ve beraberindeki heyet, burada esnaf ve sanatkarların sorunlarını dinledi. Esnafın anlattıklarını not eden Yazıcı, ilçeye bankalar ve bakanlık görevlilerinden oluşan yeni bir heyet göndereceğini söyledi

Ziyaretin ardından ETSO Başkanı Abdulkadir Arslan, Bakan Yazıcı ile TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na şükran plaketi sundu.

Heyet daha sonra helikopterle Erciş'te yapılan TOKİ konutlarını inceleyip Van'a hareket etti .
Kaynak: İHA