Sokak Hayvanlarına Yönelik Kısırlaştırma Çalışması

Gümüşhane Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü sokak hayvanlarına yönelik kısırlaştırma çalışması başlattı.

Veteriner İşleri Müdürü Ahmet Yaşar, belediyeye ait rehabilitasyon merkezinde yıl sonu kadar 200 civarında sokak hayvanının kısırlaştırılmasını hedeflediklerini belirterek, uzun vadede kısırlaştırmaların sonuçlarının ortaya çıkacağına inandığını söyledi.

Kış aylarında sokak hayvanlarının yiyecek bulmak için şehir merkezinde daha sık göründüklerini, bu nedenle vatandaşların şikayetçi olduklarını ifade eden Yaşar, kısırlaştırılmış, aşılanmış bir sokak köpeğinin provoke edilmediği takdirde kimseye zarar vermeyeceğini, kendisinin bilimsel çalışmalar ışığında buna kefil olduğunu söyledi.

Belediye olarak kısırlaştırma çalışmalarına devam edeceklerini kaydeden Yaşar, şöyle dedi:

''Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından önceki yıl sokak hayvanlarının kısırlaştırılması adına yapılan destek bu yıl yapılmayacak. Bu yıl içerisinde yine en az geçen yıl kadar kısırlaştırma çalışması yapmayı hedefliyoruz. Bunun için hazırlıklarımızı yaptık, çalışmalarımız başladı.

Sokaklardan toplanan köpekler aşılanıp kısırlaştırılarak sokağa bırakılacak. Yine burada köpek sahiplerine de çağrıda bulunuyoruz. Getirsinler köpeklerini kısırlaştıralım. Bu hayvanların üremelerini kontrol altına almazsak içinden çıkılmayacak duruma gelmektedir. Yapılan bilimsel araştırmalar bir çift sokak köpeğinden altı yılda 67 bin köpeğin meydana geldiğini ortaya koyuyor. Bu rakamın sadece yüzde 10'u bile hayatta kalsa durumun vahameti ortaya çıkacaktır. Bu nedenle, normal sokak şartlarında ömürleri 5-6 sene olan bu hayvanları kısırlaştırmaktan başka çaremiz yok. Zaten kanunlar da bize bunu salık vermektedir.' '
Kaynak: AA