Mersin Fotoğraf Derneği'nce 25. Yıl Fotoğraf Sergisi Açıldı

Mersin Fotoğraf Derneği , 11. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında ''25. Yıl Sergisi'' açtı.

MFD Başkanı Abdulla Sert, MTSO Sanat Galerisi'ndeki serginin açılışında, Müzik Festivali Yürütme Kurulu ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası yöneticilerine teşekkür etti.

Serginin kendileri olduğu kadar, kent için de anlamlı ve önemli olduğunu ifade eden Sert, ''Çünkü, Mersin bir dünya kenti olmak için gayret gösteriyor ve önemli adımlar atıyor. Dünya kenti olmamız sadece ekonomi ve siyasetle olmaz. Sanat olmazsa bir tarafı eksik kalır. Dolayısıyla fotoğraf sanatında biz dünya kenti olmanın ön şartlarını ortaya koyduğumuzu düşünüyoruz'' dedi.

MFD olarak 25 yıldır fotoğraf sanatını yaygınlaştırmaya ve sevdirmeye çalıştıklarını vurgulayan Sert, Mersin'in dünya kenti olma anlamında üstlerine düşeni yapmaya çalıştıklarını vurguladı.

Festival Yürütme Kurulu ve MTSO Meclis Başkanı Faik Burakgazi de, büyüyen kent olmanın gerekleri bulunduğunu, ancak o gerekler yerine getirilirse dünya kenti olunabileceğini söyledi.

Mersin'in ekonomide lider sektörlerde geliştiğine ve büyüdüğüne işaret eden Burakgazi, ''Şehir refleksleri gelişiyor, kimliği güçleniyor. Ama sanatın bu kimliğe yapacağı katkı Mersin'in daha dünyalı olmasını sağlayacak ve hızlandıracak. Bunun farkındayız. Kültür ekonomisinde yaratacağımız değerler bir gün öyle gelişecek ki, bu kentin kimliğini zenginleştirmiş olacağız. Kentimiz daha dünyalı, bilinir, tanınır olacak ve uluslararası alanda da ses getirecek'' diye konuştu.

Serginin kuratörü Tahir Özgür ise dernekte açtıkları ilk serginin ardından fotoğrafları festival kapsamında sanatseverlerin beğenisine sunduklarını kaydetti.

Sergide, yaklaşık 400 fotoğraf içinden seçilen 25 fotoğrafın yer aldığını vurgulayan Özgür, ''Aralarında uluslararası yarışmalarda altın madalya almış, dünyanın birçok salonunda sergilenmiş fotoğraflar var. Sergi, bu yıl Türkiye'nin birçok yerini dolaşacak'' diye konuştu.

Açılışa, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı Başkanı İbrahim Kiper, Festival Sanat Yönetmeni Remzi Buharalı, fotoğraf sanatçıları ve sanatseverler katıldı.

Anadolu Ajansı'nın basın sponsoru olduğu festival kapsamında açılan serginin, 13 Mayıs'a kadar gezilebileceği bildirildi .
Kaynak: AA