Ergenekon Sanığı Torun, İbrahim Şahin'den Ruhsatsız Silah Aldığını Söyledi

Ergenekon davasının tutuksuz sanığı Garip İrfan Torun, davanın tutuklu sanığı İbrahim Şahin'in belinde gördüğü ruhsatsız silahı, kendisinden bin 800 liraya satın aldığını söyledi.

Hakkında iddia edilen Minas Durmazgüler'e suikast girişimi iddialarını kabul etmeyen Torun, silahı, memleketinde sık sık yol kesen PKK terör örgütü üyelerine karşı kullanmak için aldığını iddia etti.İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasında Ermeni cemaati lideri Minas Durmazgüler'e suikast yapması için İbrahim Şahin tarafından kendisine Glock marka temin edildiği iddia edilen tutuksuz sanık Garip İrfan Torun savunmasını yaptı. Ülkücü camiada yetiştiğini belirten Torun, memleketi olan Tokat'ta terörle mücadele ettiğini söyledi.

Askerler ile operasyonlara katıldığını ve pusuya düşürüldüğünü belirten Tosun, bu olayda çenesinin kırıldığını anlattı.Davanın tutuklu sanıklarından İbrahim Şahin'i 2003 yılından beri tanıdığını belirten Torun, "Tokat'a geldiği bir zaman belinde iki silah gördüm. Silahlardan birisini bana satmasını istedim. O dönem silah almak istiyordum. İnternetten de silah fiyatlarını kontrol ediyordum. Silahın ruhsatsız olduğunu ve fiyatının da bin 800 lira olduğunu söyleyince hemen satın aldım." diye konuştu.

Torun, silahı almadaki amacını da "Bizim oralarda vatan hainleri, PKK'lı teröristler vardı. Yol kesiyorlardı. Tek amacım onlar bana ateş etmeden benim onların canını almamdı." ifadesini kullandı.Savcı Pekgüzel, savunmasının ardından Torun'a, dava dosyasında suikast ile öldürülmesi planlanan Ermeni cemaati lideri Minas Durmazgüler'i tanıyıp tanımadığını sordu. Sanık Torun bu soruyu da iddia edilen olayların ortaya çıkmasından sonra Durmazgüler'i tanımak için dükkanına gittiğini belirterek cevapladı.Dava sanıklarından İbrahim Şahin hakkındaki suçlamaları da kabul etmediğini söyleyen Torun, "Tamamen birleştirici olmuştur. Bulunduğumuz ortamlarda Hacı Bektaşi Veli'den bahseder ve kendisinin de Alevi olduğunu söylerdi. Devlet tarafından bir birim kurulacağı ve İbrahim Şahin'in de başına geçirileceğini birçok kişi konuşuyordu. Ancak kendisi hastaydı. Zor duyuyor ve birçok şeyi hatırlamıyordu. Bu nedenle onu kandırıyor olabilirler diye düşündüm." ifadesini kullandı. Sanık İbrahim Şahin de 2003 yılında rahatsız olduğunu ve Susurluk davasından tutuklu bulunduğunu belirterek, "2003 yılında hasta, yatalak, duymayan, cezaevinde olan biriydim. Beni o tarihte görmesi imkansız. Verdiği bu bilgi yanlıştır." diye tepki gösterdi.Tutuksuz sanık Garip İrfan Torun da savunmasına ''Terör örgütü üyeliği benim için kara bir lekedir'' diyerek başladı.

Sanık İrfan Torun, davanın sanıkları arasında bulunan bazılarının vatana ve millete hizmet ettiğini ifade ederek, ''Bu ülkenin bayrağının yanına başka bayrak dikmek isteyen Osman Baydemir, elini kolunu sallayarak dışarıda geziyor iken, vatanına, milletine ve ülkesine hizmet etmiş bu insanların böyle bir davada yargılanması beni çok üzüyor. Hem kendimin hem de bu değerli insanların beraatini talep ediyorum.'' dedi.

Duruşma, tutuklu sanık İbrahim Şahin'in, son dinlenen sanıkların suçlandığı konularla ilgili savunmasının alınması ve gizli tanıkların dinlenmesi için 10 Mayıs'a ertelendi .