Soma'da Trafik Haftası Etkinlikleri

Soma'da 7-13 Mayıs Karayolları Trafik Güvenliği Haftası etkinlikleri çerçevesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından tören düzenlendi.

Soma'da Trafik Haftası Etkinlikleri
Soma Belediyesi Sinema Tiyatro ve Konferans Salonu'ndaki törene Kaymakam Abdülkadir Karataş'ın yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Belediye Başkan Vekili Mesut Özdemir, SEAŞ Genel Müdürü Nuri Şerifoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Recep Kara, ilçe müftüsü Mehmet Karatuğ, Vergi Dairesi Müdürü Kazım Tuğcu, kamu kurum ve kuruluş amirleri, trafik polisleri, jandarma, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Trafik Tescil Büro Amiri Gürhan Kayış, Eğitici videolar eşliğinde Trafik Güvenliği ve Eğitimi konusunda önemli bilgiler verdi. Ülkemizde her yıl binlerce kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiğini ve yüzbinlerce kişinin de yaralandığını belirten Kayış, "Bu kazazedelerimizin bir kısmı da sakat kalmakta. Trafiğin unsurları araç, yol ve insandır. Öncelikle insan unsuruna yönelik eğitimin gerekliliği herkes tarafından kabul edilmektedir. Sürücü ve yayalara trafik kurallarını bir yaşam biçimi olarak kabullendirebilmek, yaptığımız çalışmaların en önemli hedefidir. Modern dünyada trafik düzeni ve trafik kazalarının azlığı ülkelerin ve halklarının yaşam düzeyinin göstergelerinden biridir. Trafik konusunda hizmet veren kurumlar olarak bizler vatandaşlarımızdan trafik kurallarına uymalarını sürücü ya da yaya olarak birbirlerinin haklarına saygı göstermelerini özellikle ebeveynlerden geleceğimiz olan çocuklarımıza örnek olacak davranışlarda bulunmalarını istiyoruz. Yine vatandaşlarımızdan karayollarında trafik güvenliğini sağlamak amacıyla fedakarca çalışan görevlilerimize yardımcı ve destek olmalarını bekliyoruz. Kazalar kader değildir. Yalnızca kurallara uymamak ve dikkatsizliğin acı sonuçlarıdır. Tüm halkımızın trafik kurallarına tam olarak uyacağı günlere süratle ulaşmak beklentisiyle kazasız günler dilerim” dedi.

Soma İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak kazaların en aza indirgenmesi için uygulamalara titizlikle devam edilmektedir." dedi.

KURALLARA UYMAYANLARI UYARALIM
Kaymakam Abdülkadir Karataş ise trafik kazalarının en aza indirilmesi için halkımızı bilinçlendirmeye gayret gösterdiklerini belirterek, "İlçemiz hızla büyüyen bir ilçe. Yaklaşık 36 bin adet motorlu tescilli aracımız var. İstatistiklere baktığımızda 2011 yılında Soma'da 192 trafik kazası meydana gelmiş. Bu kazaların en aza inmesi için ekiplerimizi gerekli çalışmaları yürütüyor. Özellikle trafik polisi görevlilerimize uygulamalar esnasında ceza yazarken vatandaşların tepkiler ortaya koyduğunu biliyoruz. Trafikte yapılan tek hata bütün doğrularımızı hayatımızı alıp götürür.Trafik kuralları hepimiz için uyulması zorunlu olan kurallardır. Trafikte yanlış yapanları da uyarmamız gerekir." dedi.

Konuşmaların ardından "Çocuk Gözüyle Trafik" konusunda yapılan resim şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından takdim edildi .
Kaynak: İHA