Özel Nil Koleji, Daha İyi Eğitim İçin AB Sistemini İnceledi

Avrupa Birliği (AB) projesi kapsamında İsveç ve Danimarka’ya giden Diyarbakır Özel Nil İlköğretim Okulu proje ekibi, oradaki eğitim sistemini inceledi.

Özel Nil Koleji, Daha İyi Eğitim İçin AB Sistemini İnceledi
Proje kapsamında 7 gün İsveç ve Danimarka’da kalan Özel Nil İlköğretim Okulu idareci ve öğretmenleri, ekibin proje ortaklarıyla çeşitli aktivitelere katıldı ve bilgi alışverişinde bulundu. Proje ortağı okulların yöneticileri ve öğretmenleriyle İsveç ve Danimarka’daki eğitim ve öğrenme ortamlarını yerinde görerek farklı uygulamalara ilişkin karşılıklı fikir alışverişinde bulunduklarını dile getiren Nehir Eğitim Kurumları Genel Müdürü Yılmaz Demir, Diyarbakır’daki eğitim çıtasını yükseltmek için çaba gösterdiklerini söyledi.

Demir, ziyaretlerin çok verimli geçtiğini, İsveç Danimarka ve Türkiye arasındaki eğitim sistemlerini karşılaştırma imkânı bulduklarını söyledi.

Beş ilköğretim okuluna gerçekleştirilen ziyaretler sonrasında proje sürecinin sonuçlarına yönelik değerlendirmeler yapıldı. Ayrıca çeşitli kültürel ve sosyal etkinlikler gerçekleştirildi.

İsveç’in Stockholm ve Malmö Danimarka’nın Kopenhag şehirlerinde gerçekleştirilen 'Eğitimde Yeni Yaklaşımlar' konulu projenin koordinatörü Özel Nil Koleji İngilizce öğretmeni Recep Kepenek, ‘Bu şehirlerdeki etkinlikler çok verimli geçti, ev sahibi okulların ve diğer ortakların katılımıyla çeşitli toplantı, seminer ve aktiviteler düzenlendi.

Bir hafta süren bu etkinliklerde katılımcılar, her gün farklı bir alanda eğitimin yeniliklerini tanıtma imkânı buldu. Nil Koleji olarak projede ülkemizi temsil eden bizler de ülkemizin tarihi, kültürel ve turizm değerlerini ve doğal güzelliklerini en etkin biçimde anlatmaya çalıştık. Projenin Eğitim sistemi ve kültürler arası iletişim açısından çok yararlı olduğunu düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Projeye katılan Özel Nil Koleji Müdür Yardımcısı Murat Güroğlu, eğitim projelerinin önemine değinerek, “Projeye katılan diğer ülkelerden yeni insanlar tanıma fırsatı bulduk. Biz kendi ülkemizin güzelliklerini onlara anlattık ve projede yer alan diğer ülkeleri tanıma imkânı bulduk. Bu projenin gerçekleşmesini sağlayanlara teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Projeyi düzenleyen Özel Nil Koleji İngilizce öğretmeni Sezgin Çocuk, yabancı dil öğrenimimi daha da sağlamlaştırmak için bu tip ziyaretler kaçınılmaz fırsatlar sunduğunu belirterek, “Başka insanlara dili, dini, ırkı, yaşayışı nasıl olursa olsun hoşgörü ile yaklaşmak gerektiği fikri sizde elinizde olmadan oluşuyor. Okulumun bana sunduğu bu ziyaretin sonunda ufkum daha da arttı. Ülkeme, milli ve manevi değerlerime inancım pekişti." dedi .