Derinkuyu Köyleri Yağmur Duasına Çıktı

Derinkuyu ilçesi ve çevresinde yağmur yağmaması üzerine ilçeye bağlı bazı köy ve beldelerde yaşayan köylüler yağmur duasına çıktı.

Derinkuyu Köyleri Yağmur Duasına Çıktı
Til ve Özlüce köyleri ile Suvermez beldesinde yağmur duası için toplanan köylüler, kurban kesti, Kur-an'ı Kerim tilaveti ve yağmur duası yapıldı. Yapılan duanın ardından da vatandaşlara etli bulgur pilavı ikram edildi.

Til köyündeki yağmur duasına Kaymakam Mithat Can Kutluca da katıldı.

-Derinkuyu'da Koreli'lerden halkoyunu

Nevşehir Üniversitesi tarafından düzenlenen ''Nevşehir Üniversitesi 1. Uluslararası Halkoyunları Festivali'' kapsamında Nevşehir'e gelen Güney Kore halkoyunları ekibi, Derinkuyu Yeraltı Şehri'ni de ziyaret etti.

Ekip burada, kendi ülkelerine ait halkoyununu sergilerken çevredeki turistlerden alkış topladı. Güney Koreli halkoyunları ekibine, Nevşehir Üniversitesi Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Erdoğan Çiçek ve Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın da eşlik etti.

-CHP İlçe Başkanı Taşkesen'den birlik çağrısı

CHP İlçe Başkanı Zeki Şener Taşkesen, yaptığı açıklamada, ''İlçemizdeki idarecilere, siyasi parti temsilcilerine, sivil toplum örgütlerine sesleniyorum. Derinkuyu'nun sorunu hepimizin sorunudur. Vatandaşımız ciddi sıkıntı içindedir. Tarımsal sulamada kullanılan elektrik borcunu ödeyemeyen, gübresini, mazotunu hatta temek ihtiyaç maddelerini bile karşılayamayan, depodaki patatesini satamayan ciddi bir kesim var'' dedi.

''Sorun hepimizin sorunu'' diyen Taşkesen, şöyle devam etti:

''Gelecekte çocuklarımız, torunlarımız Derinkuyu için ne yaptınız derlerse utanmamak adına bir araya gelelim. Düşüncesi ne olursa olsun her kesimden ön yargısız, herkesle bir araya gelme kararlılığındayım. Oturalım konuşalım Derinkuyu'nun sorunlarını nereye taşıyabilirsek birlikte taşıyalım. Ben Derinkuyu CHP İlçe Başkanı olarak her türlü özveriye hazırım.' '
Kaynak: AA