Hakkari'de Başıboş Köpekler 10 Keçiyi Telef Etti İddiası

Hakkâri’de besicilikle uğraşan Hüseyin Aşkan, 10 keçisinin askeri birliğe ait köpekler tarafından telef edildiğini iddia etti.

Hakkari'de Başıboş Köpekler 10 Keçiyi Telef Etti İddiası
Başıboş köpeklerle ilgili bir çözüm bulunmasını isteyen Aşkan, durumu bildirdiği yetkilerden zararının karşılanmasını istediğini belirtti.

Yeni mahallede oturan Hüseyin Aşkan, dün gece meydana gelen olayda ahırının penceresinde giren başıboş köpeklerin 10 keçiyi telef ettiğini, 3’ünü yaraladığını öne sürdü. 7 keçisinin de kaybolduğunu savunan Aşkan, keçilerin askeri birliğe ait kurt köpekleri tarafından telef edildiğini, söz konusu köpekleri ahırdan çıkarken gördüğünü iddia etti.

Dün gece 03.00 sıralarında köpeklerin sesiyle uyandıklarını aktaran Aşkan, olayı şöyle anlattı: "Telef olan keçileri görünce şoke oldum. Ahırın kapalı penceresini kırarak içeri giren başıboş kurt köpekleri keçilerimize saldırmış. Bu köpeklerin askeriyeye ait olduğunu herkes biliyor. Zaten birkaç yıldan beri bu köpekler kışla içinde barınıyor. Buradan yetkililere sesleniyorum; Ya bu köpeklere bir çare bulsunlar, ya da biz kendimiz gereken neyse yapalım. Şu anda mağdur durumdayız. Benim zararımı kim karşılayacak 10 keçiyi telef etmişler, 3'ü de yaralanmış, 7'si de kayıp. Buradan devlet yetkililerine sesleniyorum. Benim zararımı karşılasınlar, buna bir çözüm bulsunlar. Bugün askeriyeye gittim. Durumu yetkililere de anlattım.” dedi.